Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
DIYΔείτε πως θα φτιάξετε ένα υπέροχο Νεράιδόσπιτο από βότσαλα και πλαστικά μπουκάλια.

Δείτε πως θα φτιάξετε ένα υπέροχο Νεράιδόσπιτο από βότσαλα και πλαστικά μπουκάλια.

Είναι φανταστικές οι επιλογές που έχουμε για κατασκευές με βότσαλα και πέτρες. Μία από αυτές είναι και τα μοναδικά νεραϊδόσπιτα!

petrino-spiti-4

Τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να σας ταξιδέψουν σε μαγικούς κόσμους!

petrino-spiti-8

Τι θα χρειαστείτε:

-Ξυλόκολλα
-Πλαστική σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο
-Πλαστικό μπουκάλι
-Μερικά μικρά βότσαλα
-Τσιμπιδάκι
-Στεγανωτικό βερνίκι
-Τεχνητό γρασίδι και όστρακα

petrino-spiti-5

Ψάξτε για μικρά επίπεδα βότσαλα. Τα ποταμίσια και της παραλίας είναι τα καλύτερα. Αν τα μαζέψετε από την ύπαιθρο, ξεπλύνετε με λίγο ζεστό νερό και σαπούνι και στεγνώστε.

Θα μπορούσατε ακόμη και να τα τρίψετε με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Αν δεν έχετε χρόνο για να ψάξετε, μπορείτε να αγοράσετε βότσαλα σε καταστήματα με υλικά κήπου όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία.

petrino-spiti-10

Βάλτε ξυλόκολλα πάνω στη πλαστική σακούλα και απλώστε την  κάνοντας αρκετά τετράγωνα. Πάρτε μερικά βότσαλα και κολλήστε τα πάνω στα τετράγωνα. Με το τσιμπιδάκι προσθέστε βοτσαλάκια για να καλυφθούν τυχόν κενά.

petrino-spiti-1

Περιμένετε περίπου μισή ώρα και ελέγξετε τα τετράγωνα σας. Η κόλλα θα στεγνώσει γύρω από τις πέτρες πολύ πιο γρήγορα από ό, τι θα στεγνώσει στο μαλακό πλαστικό. Προσπαθήστε να σηκώσετε τα βότσαλα από τη γωνία ώστε να βγάλετε όλο το τετράγωνο χωρίς να ξεκολλήσουν τα βότσαλα.

Το κόλπο είναι να βγάλετε το τετράγωνο ενώ η κόλλα είναι ακόμα υδαρή στην κάτω πλευρά και το τετράγωνο είναι ακόμα ελαστικό, για να το βάλετε σε στρογγυλεμένες επιφάνειες. Αν στεγνώσει εντελώς, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να το βγάλατε από το πλαστικό και να προσθέσετε κόλλα στο πίσω μέρος του τετράγωνου.

petrino-spiti-11

Τώρα μπορείτε να κολλήσετε τα βότσαλα πάνω στο πλαστικό μπουκάλι αφού όμως πρώτα κόψτε όλα τα παράθυρα ή τις πόρτες που θέλετε. Στην στέγη μπορείτε να προσθέσετε όστρακα και τεχνητό γρασίδι για να δίνει την εικόνα  βρύων.

petrino-spiti-6

Τέλος, περάστε μια-δυο στρώσεις βερνίκι ώστε η κατασκευή σας να γίνει πιο σταθερή και να κρατήσει περισσότερο διάστημα αν τη βάλετε σε εξωτερικό χώρο.

petrino-spiti-2-601x900

Το αποτέλεσμα είναι παραμυθένιο!

petrino-spiti-1

petrino-spiti-7

petrino-spiti-9

petrino-spiti-3

Επιμέλεια: toftiaxa.gr

Τα πιο σημαντικά