Δείτε πώς να φτιάξετε αυτή την απλή αλλά πάρα πολύ αποτελεσματική ποντικοπαγίδα

5 Μαΐου, 20171:42 ΜΜ
More videos

Αν εντοπίσατε ποντίκια στους χώρους σας, πιθανώς κάνατε ό,τι μπορούσατε για να απαλλαγείτε από την παρουσία τους. Ίσως επιλέξατε τις παραδοσιακές ποντικοπαγίδες ή τροφές που θα τα δηλητηριάσουν. Αν όμως θέλετε μια ακόμη εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα με τα τρωκτικά, ίσως έχουμε την απάντηση για εσάς.

Μπορείτε να φτιάξετε μια ποντικοπαγίδα με κυλίνδρους. Πρόκειται για έναν μεταλλικό κύλινδρο, που περιστρέφεται κατά μήκος της κεντρικής ράβδου. Το μήκος είναι ιδανικό για να χωρέσει σε ένα δοχείο 19 κιλών. Είναι κάτι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας και θα χρειαστείτε 2-3 υλικά.

Είναι πολύ αποτελεσματική και κατασκευάζεται εύκολα!

Shawn Woods YouTube

Τοποθετήστε τον κύλινδρο κοντά στο στόμιο του πλαστικού δοχείου. Στις δύο πλευρές, βάλτε 2 ξύλινες ράμπες, ώστε τα ποντίκια να μπορούν να ανέβουν. Αυτές, θα έχουν ενδιάμεσα τη μεταλλική ράβδο. Τοποθετήστε νερό στο δοχείο, ως την μέση. Έπειτα, πρέπει να βάλετε ένα δόλωμα για να προσελκύσετε τα τρωκτικά. Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω, δείχνει τον κύλινδρο καλυμμένο με φυστικοβούτυρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο ως δόλωμα

Shawn Woods YouTube

Η παγίδα τοποθετήθηκε σε έναν αχυρώνα για μια νύχτα. Τοποθέτησαν μια κάμερα, ώστε να δουν τη δράση της παγίδας και φαίνεται πως λειτούργησε. Τα ποντίκια περπατούσαν στα ξύλα, για να φτάσουν στο φυστικοβούτυρο. Όταν η ράβδος περιστρεφόταν, τα ποντίκια έπεφταν στο νερό.

Είναι ένας απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα τρωκτικά

Shawn Woods YouTube

Όταν ο άνδρας έλεγξε την παγίδα την επόμενη μέρα, βρήκε 11 ποντίκια στο νερό

Shawn Woods YouTube

Αν δε θέλετε να σκοτώσετε τα ποντίκια, αλλά απλώς να τα απομακρύνετε, μπορείτε να αφήσετε το δοχείο κενό. Τα ποντίκια θα πέσουν και θα παγιδευτούν μέσα. Οι ολισθηρές πλευρές του, θα τα εμποδίσουν από το να ανέβουν και να βγουν έξω.

Παρακολουθήστε το βίντεο για να μάθετε πώς να φτιάξετε αυτή την απλή, αλλά αποτελεσματική ποντικοπαγίδα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News