Δείτε ποια ροφήματα καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών σε 30 μόλις δευτερόλεπτα

29 Νοεμβρίου, 2014 12:49 ΠΜ
More videos

Το συχνό βούρτσισμα των δοντιών ίσως δεν είναι αρκετό για να διατηρήσετε το χαμόγελό σας αστραφτερό, εάν δεν προσέχετε τι τρώτε και τι πίνετε.

Είναι γνωστό πως ο καφές, η σάλτσα τομάτας, τα μούρα και οι φράουλες κιτρινίζουν τα δόντια, αφήνοντας το ανεξίτηλο στίγμα τους στο χαμόγελό μας.

Τώρα, μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας στην Αυστραλία καταδεικνύει ποια είναι τα ροφήματα που φθείρουν το πολύτιμο σμάλτο των δοντιών.

Ο λόγος για τα αναψυκτικά και τους χυμούς φρούτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Dentistry. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα όξινα ροφήματα διαβρώνουν το σμάλτο μόλις 30 δευτερόλεπτα μετά την κατανάλωση.

Ακόμη κι αν βουρτσίσουμε τα δόντια μας μισή ώρα ή μία ώρα μετά, η ζημιά έχει ήδη γίνει, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Μάλιστα, οι βλάβες αυτές είναι συχνά ανεπανόρθωτες.

Για να αποφύγουμε αυτές τις αρνητικές συνέπειες, οι ερευνητές συνιστούν να περιορίσουμε την κατανάλωση αναψυκτικών και όξινων χυμών. Θα πρέπει να προτιμούμε τα φρέσκα φρούτα αντί του χυμού ή τουλάχιστον να χρησιμοποιούμε καλαμάκι ώστε να περιορίσουμε την επαφή με τα δόντια.

Πηγή: onmed.gr