Δείτε δρόμους που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία

7 Ιανουαρίου, 2015 9:14 ΜΜ
More videos

Ένας ακόμη λόγος ώστε να βάλετε στους προορισμούς σας τη Νορβηγία.

Με τα πανέμορφα αρχαία κάστρα, το εντυπωσιακό τοπίο και κάποιους από τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη, η Νορβηγία είναι ένας εντυπωσιακός προορισμός, ειδικά για το χειμώνα.

Και παρότι η ανάβαση στο βουνό Κγιεραγκμπόλτεν και η διαμονή στο ψαροχώρι στους πρόποδές του είναι εκπληκτική, το ακόμη καλύτερο είναι η οδήγηση ε δρόμους που δεν έχετε ξαναδεί.

Η Νορβηγία έχει περίπου 18 τουριστικούς δρόμους, οπότε και είναι δυνατό ο επισκέπτης να οδηγήσει σε μερικούς από αυτούς.

Ίσως ο ομορφότερος δρόμος είναι η Geiranger-Trollstigen με 11 στροφές που θα σας κόψουν την ανάσα, ένα πανέμορφο βουνό και εντυπωσιακούς καταρράκτες κατά μήκος της διαδρομής.

Δρόμοι που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία (1)

Ο Ατλαντικός δρόμος – Atlantic Road – είναι τόσο όμορφος που θεωρείται από τις ωραιότερες διαδρομές στον πλανήτη.

Δρόμοι που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία (2)

Κατά μήκος αυτής της διαδρομής βλέπετε το αρχιπέλαγος του Lofoten, ίσως το πιο όμορφο αρχιπέλαγος στον κόσμο με καταπληκτικά ψαροχώρια στη διαδρομή. Είναι τόσο όμορφα που δεν αποκλείεται να ξαναπάρετε το δρόμο προς τα πίσω ώστε να απολαύσετε και δεύτερη φορά το τοπίο.

Δρόμοι που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία (3)

Καταρράκτες, μία γραφική εκκλησία και παλιά ορυχεία είναι μερικά από τα αξιοθέατα της Ryfylke Route που πρέπει να απολαύσετε. Μην ξαχάσετε να πάτε και στο λόφο, Preikestolen.

Δρόμοι που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία (4)

Η ακτή, Helgeland, αξίζει για τον πάγο και τα νησάκια της.

Δρόμοι που δεν υπάρχουν ούτε στη φαντασία (5)

Πηγή: newsbeast.gr