Δείτε 5 υπέροχα χτενίσματα για μικρά και μεγάλα κορίτσια!

21 Απριλίου, 2015 11:06 ΜΜ
More videos

Είναι εντυπωσιακό το τι μπορεί να κάνει μια μαμά με μία βούρτσα και μερικά κοκαλάκια!

Το μόνο που μπορεί να την σταματήσει από το να ολοκληρώσει ένα εντυπωσιακό χτένισμα είναι η ανυπόμονη κόρη της που δεν στέκεται λεπτό ήσυχη.

Αυτό, όμως, δεν χρειάζεται να σας εμποδίζει από το να φτιάχνετε όμορφα τα μαλλιά της μικρής σας. Βρήκαμε μερικά πανέμορφα και πανεύκολα χτενίσματα για μικρά -και μεγάλα- κορίτσια που μπορείτε να κάνετε σε χρόνο μηδέν!

Γαλλική πλεξούδα και κοτσίδα στο πλάι

Δύο κλασικά χτενίσματα σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Ξεκινήστε κάνοντας στην κόρη σας μία γαλλική πλεξούδα στη μία πλευρά του κεφαλιού, σαν μισό στεφανάκι. Σταθεροποιήστε την με ένα λαστιχάκι.

Συνεχίστε με μία ακόμα γαλλική πλεξούδα στην άλλη πλευρά του κεφαλιού, σταθεροποιώντας την κι αυτήν. Στη συνέχεια, πιάστε όλα τα μαλλιά σε μία όμορφη κοτσίδα στο πλάι. Αν θέλετε, μπορείτε στο τέλος να λύσετε τα λαστιχάκια από τις δύο επί μέρους γαλλικές πλεξούδες.

Δείτε πώς ακριβώς να το κάνετε στο παρακάτω βίντεο:

Κοτσιδάκια με λαστιχάκια

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή για να φτιάξετε στην κόρη σας μια κανονική πλεξούδα, δοκιμάστε αυτό το πολύ απλό κόλπο:

Ατημέλητα κοτσάκια

Για το χτένισμα αυτό θα χρειαστεί καταρχάς να κάνετε χωρίστρα τα μαλλιά της μικρής και να πιάσετε ένα κοτσιδάκι στη μεγάλη πλευρά της χωρίστρας, το οποίο στη συνέχεια θα στρίψετε μέσα στην ίδια του τη θηλιά.

Έπειτα, χωρίστε τα υπόλοιπα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού σε ζικ-ζακ και πιάστε τα σε δύο κοτσιδάκια.

Με ένα επιπλέον ζευγάρι λαστιχάκια, τυλίξτε τα κοτσιδάκια ώστε να γίνουν κοτσάκια!

Αλογοουρά με σχέδιο

Αντί για μία απλή αλογοουρά, η οποία μπορεί και να μην κρατήσει για πολλές ώρες, φτιάξτε πρώτα μερικά κοτσιδάκια στο πάνω μέρος του κεφαλιού και πιάστε την αλογουρά με τα υπόλοιπα μαλλιά που θα περισσέψουν.

Δείτε πώς να το κάνετε στο παρακάτω βίντεο:

Εύκολες μπουκλίτσες για μεγαλύτερα κορίτσια

Αν η κόρη σας θέλει να κάνει τα μαλλιά της μπουκλίτσες, ξεχάστε το «ψαλίδι» και βρείτε μερικά κομμάτια ύφασμα κομμένα σε λωρίδες. Τυλίξτε με αυτά λεπτές τούφες από τα μαλλιά της και το αποτέλεσμα… θα ενθουσιάσει και τις δυο σας! Δείτε πώς να το κάνετε:

Μυστικό: Για τέλειο αποτέλεσμα, τα μαλλιά πρέπει να είναι νωπά ενώ τα τυλίγετε. Όταν θα έχετε ολοκληρώσει με το τύλιγμα μπορείτε να τα στεγνώσετε με το σεσουάρ.

via
Ακολουθήστε μας στο facebook: