Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
GoogleΑυτές είναι οι 10 πιο δύσκολες ερωτήσεις της Google σε συνεντεύξεις δουλειάς.

Αυτές είναι οι 10 πιο δύσκολες ερωτήσεις της Google σε συνεντεύξεις δουλειάς.

Η Google είναι μια εταιρία που έχει πραγματικό ρεκόρ στο να κάνει τα πράγματα διαφορετικά από την αρχή, οπότε οι δύσκολες και περίεργες ερωτήσεις στις συνεντεύξεις για δουλειά είναι αναμενόμενες.

Φυσικά, οι ερωτήσεις αυτές γίνονται ανάμεσα σε άλλες πιο πρακτικές. Το θέμα είναι να δουν οι εταιρίες αυτές πως ανταποκρίνονται οι υποψήφιοι σε δύσκολες καταστάσεις.

Οι παρακάτω ερωτήσεις αναφέρονται ως παραδείγματα ερωτήσεων της Google σε πολλές ιστοσελίδες. Ωστόσο, κάποιες πηγές υποστηρίζουν, ότι οι παρακάτω ερωτήσεις δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Άλλες πηγές υποστηρίζουν, ότι οι μεγάλες εταιρίες εγκαταλείπουν πλέον τέτοιου είδους ερωτήσεις, επειδή δεν είναι καλοί δείκτες για την εργασιακή αποδοτικότητα.

“Γιατί τα καλύμματα φρεατίων είναι στρογγυλά;”

Τα φρεάτια είναι εκείνα τα μικρά ανοίγματα στους δρόμους, τα οποία οδηγούν στον υπόνομο και τα καλύμματά τους είναι στρογγυλά για να μην υπάρχει κίνδυνος να πέσει το κάλυμμα μέσα στο άνοιγμα.

1

ghibli-museum

“Ένας άντρας έσπρωξε το αυτοκίνητό του σε ένα ξεχονοδοχείο και έχασε την περιουσία του. Τι συνέβη;”

Στην Μονόπολη, αν έχει ένα αυτοκίνητο και το βάλεις στην ιδιοκτησία κάποιου άλλου, θα κοστίσει αρκετά χρήματα ή σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρη την περιουσία σου.

2

luxurylifedesign

“Πόσα κουρδισμένα πιάνο υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο;”

Είστε εξοικειωμένοι με τα ερωτήματα Φέρμι; Τα ερωτήματα Φέρμι είναι προβλήματα εκτίμησης, που χρησιμοποιούνται συνήθως στη φυσική ή την μηχανολογία. Αυτό το ερώτημα είναι το τέλειο παράδειγμα και έχει ήδη αντιμετωπιστεί στο Wikipedia, στο πλαίσιο του Σικάγο:

“Για παράδειγμα, μπορούμε να κάνουμε τις παρακάτω υποθέσεις:

  1. Υπάρχουν περίπου 9.000.000 άνθρωποι που ζουν στο Σικάγο.
  2.  Κατά μέσο όρο, σε κάθε σπίτι στο Σικάγο ζουν δυο άτομα.
  3. Περίπου 1 στα 20 νοικοκυριά στο Σικάγο έχει ένα κουρδισμένο πιάνο.
  4. Τα κουρδισμένα πιάνο κουρδίζονται συνήθως μια φορά τον χρόνο.
  5. Χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να κουρδιστεί ένα πιάνο.
  6. Από αυτές τις υποθέσεις μπορούμε να υπολογίσουμε, ότι ο αριθμός των κουρδισμένων πιάνων σε έναν χρόνο στο Σικάγο είναι

(9.000.000 άτομα στο Σικάγο) ÷ (2 άτομα / νοικοκυριό) × (1 πιάνο / 20 νοικοκυριά) × (1 κούρδισμα πιάνου ετησίως) = 225.000 κουρδίσματα πιάνων ετησίως στο Σικάγο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να υπολογίσουμε τον μέσο όρο τα κουρδισμένα πιάνο.

(50 εβδομάδες / έτος) × (5 ημέρες / εβδομάδα) × (8 ώρες / ημέρα) ÷ (2 ώρες για να κουρδίσουμε ένα πιάνο) = 1000 κουρδίσματα πιάνων ετησίως.

Διαιρώντας:

(225.000 κουρδίσματα πιάνων ετησίως στο Σικάγο) ÷ (1000 κουρδίσματα πιάνων ετησίως ) = 225 κουρδισμένα πιάνο στο Σικάγο.

Ο πραγματικός αριθμός των κουρδισμένων πιάνων στο Σικάγο είναι 290.

3

Unravel / YouTube

“Έχετε συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός μολυβιού και σας ρίχνουν σε ένα μίξερ. Τι κάνετε;”

Όσο αγχωτικές και αν ακούγονται αυτές οι ερωτήσεις, οι υπεύθυνοι δεν ψάχνουν για την τέλεια απάντηση. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν προτιμότερο να αναφέρετε διαφορετικές στρατηγικές. Δεν τους νοιάζει μόνο το τι θα πείτε, αλλά και πως θα το πείτε.

Σύμφωνα με το LinkedIn, η τεχνικά σωστή απάντηση θα ήταν “θα μπορούσα να πηδήξω έξω από το μίξερ.” Αυτό απαιτεί την γνώση της σχέσης μεταξύ μάζας και πυκνότητας. Αν δεν το γνωρίζετε, μπορείτε να αναφέρετε άλλες στρατηγικές επίλυσης του προβλήματος.

4

Εξηγήστε την σημασία του όρου “dead beef.”

Οι περισσότεροι μηχανικοί υπολογιστών και προγραμματιστές θα ξέρουν, ότι ο όρος “dead beef” είναι μια δεκαεξαδική τιμή που χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό σφαλμάτων στο παρελθόν. Το πρότυπο χρησιμοποιήθηκε για να επισημάνει τις καινούργιες περιοχές της μνήμης.

5

Tella Chen

Πόσες φορές την ημέρα συναντιούνται οι δείκτες των ρολογιών;

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι 12 το βράδυ αύριο. Οι δείκτε θα συναντηθούν 22 φορές λόγω της σχετικής ταχύτητας.

6

Salvador Dahi

Σχεδιάστε ένα σχέδιο εκκένωσης για την πόλη του Σαν Φρανσίσκο.

Με αυτή την ερώτηση οι υπεύθυνοι θέλουν να δουν πόσο μεγάλη κατανόηση έχετε. Για παράδειγμα, έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα αντιδράσουν οι άνθρωποι και πως θα αντιμετωπίσετε αυτές τις αντιδράσεις; Πως θα διξαχθεί η κυκλοφορία; Ποιοι τρόποι μεταφοράς θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, για να βοηθηθούν περισσότεροι άνθρωποι;

7

Nike

Είστε ο καπετάνιος ενός πειρατικού πλοίου και οι πειρατές θα ψηφίσουν για τον διαχωρισμό της λείας. Θα κάνετε μια πρόταση και αν συμφωνήσουν μαζί σας λιγότεροι από τους μισούς πειρατές, θα πεθάνετε. Τι θα κάνετε για να πάρετε καλό μερίδιο και να επιβιώσετε από την ψηφοφορία;

Μια λύση θα ήταν να μοιραστεί όλη η λεία στους πειρατές, αλλά μόνο αν δεν υπάρχει ιεραρχία ανάμεσα στους πειρατές.

Μια άλλη λύση είναι το μοίρασμα της λείας στο κορυφαίο 51% των πειρατών, αν υπάρχει ιεραρχία.

Κάποιοι άλλοι προτείνουν τη διαίρεση των πειρατών σε δύο ομάδες, ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν συλλογικά. Με αυτόν τον τρόπο, οι μισοί από αυτούς θα έχουν ήδη αποφασίσει σε ένα  πράγμα.

8

TriStar Pictures

Πόσες μπάλες του γκολφ μπορούν να χωρέσουν σε ένα σχολικό λεωφορείο;

Σίγουρα, υπήρξαν κάποιοι που απάντησαν σωστά και τυπικά σε αυτή την ερώτηση, αλλά αν δεν μπορείτε, δεν πειράζει. Απλά, προσέξτε να έχετε μια δημιουργική σκέψη.

Μερικοί εκτιμούν, ότι η σωστή απάντηση είναι περίπου 500,000- 800,000 μπάλες του γκολφ. Να θυμάστε, ότι το 25% του σχολικού λεωφορείου προορίζεται για καθίσματα.

9

Golf WRX

Πόσο θα χρεώνατε για το πλύσιμο κάθε παραθύρου στο Σιάτλ;

Φήμες λένε, ότι αυτή η ερώτηση δεν χρησιμοποιείται μόνο στην Google, αλλά και στο Facebook. Μπορείτε να υπολογίσετε τον αριθμό των παραθύρων με βάση τον πλυθησμό και να δώσετε μια απλή απάντηση, όπως 10 ευρώ. Αυτό που έχει σημασία εδώ είναι πως θα το παρουσιάσετε και η διαδικασία που ακολουθήσατε για να φτάσετε στην απάντηση.

10

Michael Patrick / News SentinelΤα πιο σημαντικά