Δισεκατομμυριούχος μπαμπάς αγοράζει σπάνιο διαμάντι 48,4 εκατομμυρίων για την 7χρονη κόρη του!

14 Νοεμβρίου, 2015 6:39 ΜΜ
More videos

‘Τα διαμάντια είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας’ λέει μια παλιά παροιμία. Αυτό φαίνεται πως είχε στο μυαλό του και ο Joseph Lau που αγόρασε όχι ένα, όχι δυο, αλλά ολόκληρη σειρά διαμαντιών για τις δυο κόρες του Zoe και Josephine ηλικίας 13 και 7.

Το τελευταίο διαμάντι που απέκτησε η οικογένεια είναι το ‘Blue Moon’ 12,03 καρατίων. Το αγόρασε σε δημοπρασία του Sotheby’s στην Γενεύη, την περασμένη Τετάρτη και ονομάστηκε ‘The Blue Moon of Josephine’.

Το διαμάντι πουλήθηκε στην τιμή των 48,4 εκατομμυρίων δολαρίων, που θεωρείται υψηλή τιμή. Στην αρχή ο αγοραστής κράτησε την ανωνυμία του και αναφέρθηκε μόνον σαν ‘αγοραστής από το Χονγκ Χονγκ’, αλλά αργότερα ο βοηθός του Lau επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο αγοραστής ήταν ο Lau.

Το 48,4 εκ. διαμάντι ‘The Blue Moon of Josephin’

1447279076411

Αλλά εκτός του ότι αγόρασε το ακριβότερο διαμάντι στον κόσμο για την 7χρονη κόρη του, μαθεύτηκε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε αγοράσει από τον οίκο Christie’s ένα άλλο ροζ διαμάντι  16,08 καρατίων αξίας 28,5 εκατομμυρίων, που το ονόμασε ‘Γλυκιά Ζοζεφίν’.

Το 28,5 εκατ. διαμάντι ‘Γλυκιά Ζοζεφίν’

sweet-josephine-1024x576

Ο Lau έχει αγοράσει ξανά κοσμήματα για τις κόρες του. Η 13χρονη Zoe έχει ένα μπλε διαμάντι 9,75 καρατίων, το ‘The Zoe Diamond’ αξίας 32,6 εκ. και την 10,10 καρατίων καρφίτσα με κόκκινα ρουμπίνια και διαμάντια αξίας 8,43 εκατομμύρια δολάρια που την ονομάζει ‘The red Zoe’

Το μπλε διαμάντι ‘The Zoe Diamond’ αριστερά και η καρφίτσα ‘The red Zoe’ δεξιά.

Untitled-12

Ο Joseph Lau επιχειρηματίας στο Χονγκ Χονγκ και ασχολείται με πωλήσεις και αγορές ακινήτων.Το περιοδικό Forbes τον αναφέρει σαν το 14ο πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο με περιουσία που φτάνει τα 9,8 δισεκατομμύρια δολάρια.Εκτός από κοσμήματα συλλέγει έργα τέχνης και κρασιά.

Ο Joseph Lau είναι πολύ ευγενικός και με την φιλενάδα του της οποίας το όνομα έδωσε σε μεγάλο συγκρότημα πολυκαταστημάτων στο Χονγκ Χονγκ.

Η ειρωνεία είναι ότι ο γενναιόδωρος άνδρας και ιδιοκτήτης του ακριβότερου διαμαντιού στον κόσμο είναι καταδικασμένος για υπόθεση λεηλασίας, για δωροδοκίες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατάφερε να αποφύγει την 5 χρόνων φυλάκιση στην Κίνα και να πολλαπλασιάσει τις επιχειρήσεις του στο Χονγκ Χονγκ. Αφού δεν υπάρχει νομοθεσία περί εκδόσεως στην Κίνα, πιθανότατα θα παραμείνει ελεύθερος και θα ξοδεύει ανενόχλητος τα χρήματά  του.

Ο κύριος Lau και οι κόρες του

Untitled-2

Τι γνώμη έχετε για τις γενναιοδωρίες αυτού του πατέρα προς τις κόρες του; Ήταν πράξη αγάπης ή επίδειξης πλούτου;

Ακολουθήστε μας στο facebook: