Διώξτε τους ψύλλους και τα τσιμπούρια με αυτήν την φυσική συνταγή

28 Ιουνίου, 2016 7:42 ΜΜ
More videos

Γνωρίζετε ότι πραγματικά κάποιοι υπέροχοι τετράποδοι φίλοι, δυστυχώς, φαίνονται να είναι ένας φριχτός μαγνήτης για ψύλλους και τσιμπούρια;

Το πράγμα γίνεται χειρότερο, επειδή πολλά προϊόντα για ψύλλους,  περιέχουν δραστικές χημικές ουσίες που έχουν αναφερθεί ότι προκαλούν τα πάντα, από ήπιο ερεθισμό του δέρματος μέχρι σπασμούς και θάνατο.

Στην πραγματικότητα, τα προϊόντα ψύλλων είναι η δεύτερη πιο κοινή αιτία της δηλητηρίασης σκύλου.

Τα καλά νέα είναι ότι οι κίνδυνοι που σχετίζονται με τα εμπορικά προϊόντα που απωθούν τους ψύλλους έχει οδηγήσει πολλούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων στο να ψάξουν για πιο φυσικές λύσεις.

Δείτε μια εκπληκτική λύση που θα τρελάνει τους ολιστικούς κτηνιάτρους!

shutterstock_259670459
Οδηγίες για σκόνη που διώχνει τους ψύλλους

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τα εξής :

  • 1 φλιτζάνι γη διατόμων (Diatomaceous Earth Food Grade)
  • Μισό φλιτζάνι σκόνη neem
  • Μισό φλιτζάνι σκόνη αχίλλεια(yarrow powder)
  • 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και το βάζουμε σε ένα σέικερ.

Εφαρμόστε αυτήν την σκόνη στο στεγνό σκυλί σας και βουρτσίστε το τρίχωμα, έτσι ώστε η σκόνη να έρθει σε επαφή με το δέρμα του. Αποφύγετε να πάει στα μάτια ή την μύτη του.

Αν ο σκύλος σας έχει ψύλλους, θα εφαρμόσετε αυτήν την σκόνη κάθε δεύτερη μέρα, μέχρι να δείτε να έχουν τραπεί σε φυγή οι ψύλλοι.

Βάλτε την σκόνη σε περιοχές όπου το κατοικίδιο ζώο σας ξοδεύει πολύ χρόνο, όπως το κρεβάτι του ή μέρη του χαλιού του. Αφήστε την να καθίσει εκεί για λίγες ώρες, στη συνέχεια, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας δεν θα έχει ψύλλους, εφαρμόστε τη σκόνη μια φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της εποχής των ψύλλων.

Πως λειτουργεί;

Κάθε ένα από τα συστατικά έχει απωθητικές ιδιότητες και κάνει τα ζωύφια να τρέχουν.

Γη διατόμων (Diatomaceous Earth Food Grade)

shutterstock_231445360

H γη διατόμων αποτελείται από διοξείδιο του πυριτίου από απολιθωμένους υδρόβιους οργανισμούς. Ενώ οι κόκκοι του πυριτίου είναι ακίνδυνοι για εσάς και το κατοικίδιο ζώο σας, για να τα έντομα είναι απίστευτα οξύ.

Όταν οι ψύλλοι έρχονται σε επαφή με τη γη διατόμων,το δέρμα τους γίνεται γεμάτο τρύπες και αφυδατώνονται.

Σκόνη neem

shutterstock_289600445

H σκόνη Neem έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες για να απωθήσουν τους ψύλλους, τα τσιμπούρια,τις ψείρες και άλλα παράσιτα ανατριχιαστικά ερπετοειδή .

Η Neem περιέχει azadirachtin, μια ουσία που διαταράσσει την ανάπτυξη των προνυμφών των εντόμων, αφήνοντας πίσω της μια νέα νεκρή γενιά στο πέρασμά της.

Επίσης, στην σκόνη neem υπάρχει η salannin, που έχει αποδειχθεί σε ορισμένες μελέτες ότι είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι το DEET στην απώθηση των παρασίτων.

Σκόνη αχίλλεια (yarrow powder)

shutterstock_239751700Τα τσιμπήματα ψύλλων οδηγούν σε μόλυνση και σε ακόμα περισσότερα προβλήματα για το κατοικίδιο ζώο σας. Η σκόνη από αχίλλεια έχει αντι – φλεγμονώδη ουσία που εμποδίζει την μόλυνση. Θα απαλύνει επίσης το ερεθισμένο δέρμα του σκύλου σας.

Ευκάλυπτος – Αιθέριο Έλαιο

Το CDC επιβεβαιώνει ότι το φυσικό έλαιο ευκαλύπτου είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το χημικό DEET για την απώθηση παρασίτων. Το λάδι έχει επίσης αντισηπτικές ιδιότητες για να βοηθήσει στην επούλωση μετά από τσιμπήματα εντόμων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: