Διοργανώτρια συγκέντρωσης αρνητών μάσκας στα σχολεία: «Δεν πιστεύουμε τα ψέματα που λένε»

8 Σεπτεμβρίου, 2020 8:03 ΜΜ
More videos

Οι πολέμιοι της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων κατά του κορoνοϊού κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας. Η κυρία Μαρία Θεοχαρίδου, διοργανώτρια συγκεντρώσεων στη Θεσσαλονίκη μίλησε στο Mega

Ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση ακραίων συνωμοσιολογικών θεωριών για την πανδημία του COVID-19, ενώ πλέον οι “αρνητές” του κορονοϊού περνούν σε πιο δυναμικά μέσα αμφισβήτησης των μέτρων προστασίας.

Μετά από διαδικτυακό κάλεσμα γονείς διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην επιβολή μέτρων προστασίας και πρόνοιας στα σχολεία, καλώντας σε συγκέντρωση την Κυριακή (6 Σεπτεμβρίου) στην πλατεία Συντάγματος, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αθήνας.

“Δεν έχουμε δει κανέναν ιό να μην πηγαίνει στα μπουζούκια 20:00-00:00 και μετά να βγαίνει παγανιά.Πανδημία ήταν η χολέρα, η ισπανική χολέρα, όχι αυτό που ζούμε τώρα”, αναφέρει μιλώντας στην κάμερα του MEGA η διοργανώτρια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη κυρία Μαρία Θεοχαρίδου.

“Αν θέλουν να με κάνουν ηρωίδα στα μάτια του κόσμου και την άλλη φορά αντί για 8.000 να κατέβουν 38, εγώ τους καλώ να με διώξουν ποινικά”, συμπληρώνει.

“Θα ξανακάνουμε διαμαρτυρία, θα ξανακάνουμε πορεία, γιατί ποντάρουν στον φόβο μας”, υπογραμμίζει.

“Αυτή την στιγμή που ακυρώνετε τον κ. Σύψα, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον κ. Τσιόδρα που βγήκε και μας είπε ότι η μάσκα είναι επικίνδυνη, πριν από 3 μήνες.

Υπάρχουν οι δηλώσεις. Ο κ. Γεωργιάδης είπε επί λέξει ότι η μάσκα είναι επικίνδυνη όταν την φορούν υγιείς. Δεν υπάρχει κανένα κίνημα, είναι μία μαμά και μαζευτήκαμε άλλες 8.000 γονείς, ο αριθμός είναι από την αστυνομία. Είμαστε κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό όχι κατά των εμβολίων”, δήλωσε στην εκπομπή LIVE NEWS.

Ενώ ερωτηθείσα για το αν θα στείλει το παιδί της στο σχολείο, ανέφερε: “Θα κάνουμε αποχή, δεν θα στείλουμε καθόλου τα παιδιά στο σχολείο”.

Την ίδια ώρα, μεγάλη αγωνία έχουν και οι εκπαιδευτικοί. Όχι μόνο πρέπει να προσέχουν για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αλλά έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με γονείς που τους προειδοποιούν ακόμα και με επιστολές για την στάση που θα κρατήσουν.

Μία από αυτές τις επιστολές παρουσιάζει σήμερα το LIVE NEWS οι γονείς που την υπογράφουν ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ανεχτούν τετελεσμένα από τους εκπαιδευτικούς.

“Σε καμία περίπτωση, δεν επιθυμούμε να θέσουμε τη σωματική και τη ψυχική υγεία των ανήλικων τέκνων μας σε κίνδυνο, σεβόμενοι απόλυτα το δικαίωμα στο σώμα τους και την προσωπικότητά τους. Τέτοιου τύπου κακοποιητικές πρακτικές εντός σχολείου, ή άλλου τύπου τιμωρίες προς ανηλίκους δεν θα είναι ανεκτές!