Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2024
Ελλάδα«Διωγμό» ανεμβολίαστων θέλει ο Στέλιος Πέτσας!

«Διωγμό» ανεμβολίαστων θέλει ο Στέλιος Πέτσας!

Το Μαξίμου έβαλε τον υπουργό της λίστας να απειλεί εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα

Επιμένει η κυβέρνηση να συντηρεί εκφοβιστικά το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πότε με ευθείες απειλές, όπως αυτές που εκστόμισε προ ημερών ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και πότε με ύπουλα μισόλογα υπουργών του -που ανοίγουν όμως διάπλατα τον δρόμο για επιβολή κυρώσεων, κάτι που είναι ολότελα αντισυνταγματικό-, καλλιεργούν μια απειλητική ατμόσφαιρα εις βάρος όσων διεκδικούν το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής.

Από: dimokratianews.gr

Τη σκυτάλη της καταπάτησης κάθε αρχής στη βιοηθική και στα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα παρέλαβε χθες ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στέλιος Πέτσας -της γνωστής λίστας-, ο οποίος με την αδιαπραγμάτευτη βεβαιότητα που έχουν κατακτήσει μόνο οι ευήθεις και οι ανυποψίαστοι σε τούτη τη ζωή δήλωσε μοχθηρά και με τιμωρητική διάθεση: «Όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για κάποιους λόγους θα πρέπει να μετακινούνται από αυτή τη θέση, αυτό είναι ξεκάθαρο».

Στο μυαλό αυτού του ανέκφραστου οδοστρωτήρα ούτε ως υποψία δεν περνά η σκέψη ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει εφαρμοστεί αυστηρά η υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμό και, πολύ περισσότερο, πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο δεν έχουν ληφθεί διοικητικά μέτρα εις βάρος όσων επιμένουν να διατηρούν επ’ αυτού τις καθ’ όλα σεβαστές απόψεις τους.

Είναι πρόδηλο ότι, παρά το χρήμα που ξόδεψε απλόχερα στους δικούς της ανθρώπους, η κυβέρνηση ούτε την ανεπάρκειά της έκρυψε ούτε και τους πολίτες έπεισε. Και τώρα βάζει τον Πέτσα να απειλεί με δυσμενείς μεταθέσεις όσους «στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι για τους ίδιους και για τους γύρω τους -ή και για τους πελάτες τους ακόμα- να εμβολιαστούν».

Όπως εξηγεί αυτός ο κυβερνητικός αδάμας, «προσωπικά, δεν είμαι υπέρ μιας σκληρής άποψης περί απόλυσης, για παράδειγμα, ούτε και η κυβέρνηση είναι. (σ.σ.: το προανήγγειλε κι αυτό ο συνήθης προπέτης Αδ. Γεωργιάδης…) Το υφιστάμενο πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων, πάντως, οι αλλαγές οι οποίες έρχονται και οι οδηγίες που βλέπουμε ότι ακολουθούνται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και παντού στον κόσμο δείχνουν ότι τέτοια θέματα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε με ευελιξία». Στέρηση μισθού, ας πούμε;

Τα πιο σημαντικά