Δυο σώματα, τρία μωρά: Μια σπάνια περίπτωση τριδύμων ήρθε στο κόσμο.

20 Μαΐου, 2015 1:23 ΠΜ
More videos

Μια πολύ σπάνια περίπτωση τριδύμων και συγκεκριμένα μια στα 50.000.000 ήρθε στον κόσμο το Σάββατο στο Τέξας.

«Είμαστε καλά», δήλωσε ο πατέρας Torres στο ABC News ενώ η γυναίκα του ανάρρωνε από την καισαρική τομή με την οποία έφερε στον κόσμο τις κόρες της. «Τα δύο μωρά θα μπουν τώρα στο χειρουργείο, οι γιατροί θα ελέγξουν για να δουν αν είναι όλα καλά».

Η γέννηση τριδύμων που συνελήφθησαν φυσιολογικά και μάλιστα με το ένα και μοναδικό ωάριο να χωρίζεται στα τρία, είναι κάτι σπάνιο. Σύμφωνα με την Daily Mail η πιθανότητα να γεννήσει μια γυναίκα πανομοιότυπα τρίδυμα με φυσιολογική σύλληψη είναι μία στο εκατομμύριο. Μόνο μία στις έξι κυήσεις τριδύμων έχουν ως αποτέλεσμα τρία βρέφη του ίδιου φύλου.

Σιαμαία δίδυμα καταγράφονται σε μία στις 200.000 γεννήσεις- εξ αυτών το 35% ζει περισσότερο από μια μέρα.

Οπότε οι πιθανότητες να γεννηθούν κατόπιν φυσιολογικής σύλληψης πανομοιότυπα τρίδυμα κοριτσάκια και τα δύο από αυτά να είναι και σιαμαία είναι… κάπου μία στα 50.000.000.

«Εκλαψα, όχι για το πώς θα ήταν τα μωρά, γιατί ξέραμε πως θα κάναμε το καλύτερο για να τους προσφέρουμε την καλύτερη ζωή, έκλαψα γιατί οι γιατροί μας είπαν πως έπρεπε να αποδεχθούμε το γεγονός πως μετά τη γέννησή τους, μπορεί να πέθαιναν», έγραψε η Hernandez στο Facebook.

«Είναι δώρο θεού», τόνισε ο Raul, «ο Θεός μας επέλεξε για κάποιο λόγο, για να τα φροντίσουμε. Μας έστειλε μικρούς αγγέλους για κάποιο λόγο, είναι μεγάλη ευλογία για μας».

Τα κοριτσάκια σύμφωνα με τους γιατρούς θα πρέπει να περιμένουν από έξι μήνες έως ένα χρόνο μέχρι να υποβληθούν σε επέμβαση.

m-4_20 m-6_16 mo-1_2 mo-2_1 mo-3_4 mo-5_0 o-56

dailymail/ief

Ακολουθήστε μας στο facebook: