Δυο γυναίκες σχεδίασαν τρισδιάστατες διαβάσεις για να αποτρέψουν τα ατυχήματα.

28 Απριλίου, 2016 5:18 ΜΜ
More videos

Εσείς θα σταματούσατε ένα μπροστά σας ξαφνικά εάν βλέπατε μια διάβαση που “επιπλέει”; Εμείς πάντως σίγουρα. Έτσι και ο Υπουργός μεταφορών της Ινδίας Nitin Gadkari σκέφτηκε έναν πολύ πρωτότυπο και έξυπνο τρόπο να αποτρέπει τα ατυχήματα και να κάνει τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα και πιο έντονα τις διαβάσεις στους δρόμους.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-6

Έτσι αντί τα κλασικά γνωστά σε όλους μας “σαμαράκια” στην Ινδία προτείνουν να τοποθετήσουν τρισδιάστατες διαβάσεις. Σίγουρα όπως θα δείτε και μόνοι σας στις φωτογραφίες τα σχέδια αυτά πιο πολύ με οπτικές ψευδαισθήσεις μοιάζουν παρά με τις συνηθισμένες διαβάσεις.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-2

Όπως δήλωσε ο Υπουργός μεταφορών της Ινδίας σε πρόσφατο Tweet του “προσπαθούμε να αποφύγουμε τα σαμαράκια που δεν είναι καθόλου καλή ιδέα σχεδιάζοντας τρισδιάστατες απεικονίσεις διαβάσεων που θα είναι πιο έντονες στους οδηγούς και θα τις προσέχουν περισσότερο έτσι ώστε να μειώσουμε τα ατυχήματα στους δρόμους που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Ινδία.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-1

Η ιδέα αυτή μας ήρθε όταν πήραμε την απόφαση να αφαιρέσουμε όλα τα σαμαράκια από την χώρα επειδή είναι πολύ επικίνδυνα στους οδηγούς που τρέχουν γρήγορα. Έτσι σκεφτήκαμε αυτό τον τρόπο για να μειώσουμε τα ατυχήματα στην Ινδία που ο αριθμός τους είναι τεράστιος ειδικά στις διαβάσεις των πεζών και οι νεκροί είναι χιλιάδες κάθε χρόνο.”

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-4

Έτσι λοιπόν το Υπουργείο μεταφορών της Ινδίας προσέλαβε δυο ταλαντούχες γυναίκες για να δημιουργήσουν τα κατάλληλα σχέδια που θα “ξυπνούν” τους οδηγούς νωρίτερα.

3d-street-art-prevent-speed-breakers-india-5

Την δημιουργία των τρισδιάστατων διαβάσεων ανέλαβαν, η Saumya Pandya Thakkar μαζί με την κόρη της Shakuntala Pandyaand.

12376309_1012420525515226_564216958659826225_n-768x768

Δείτε το βίντεο

Πηγή: Twitter Υπουργού Μεταφορών της Ινδίας

Ακολουθήστε μας στο facebook: