Δίνει χρώμα σε φωτογραφίες του Ολοκαυτώματος για να μην ξεχαστεί το παρελθόν

28 Απριλίου, 2018 3:14 ΜΜ
More videos

Ο Γιόαχιμ Γουέστ (Μάικλ Γιόαχιμ Γουεστφράιντ Σοριάνο), γεννήθηκε στο Κονέκτικατ το 1985 και σήμερα ζει στο Γκάλβεστον του Τέξας. Διαθέτει πτυχίο καλών τεχνών από το Πανεπιστήμιο της Ισπανίας και από το Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Πρόσφατα έμεινε έκπληκτος διαβάζοντας για το Ολοκαύτωμα και για το κίνημα που είναι αφιερωμένο στη μνήμη των ανθρώπων που το έζησαν. Ωστόσο, διαβάζοντας μια έρευνα για την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, διαπίστωσε πως πολλοί ενήλικες δεν έχουν ούτε τις βασικές γνώσεις για το τι συνέβη, κυρίως τα άτομα ηλικίας από 18 ως 34 ετών. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν γνωρίζει πόσοι έχασαν τη ζωή τους εκείνη την περίοδο, ενώ κάποιοι δεν ξέρουν τι ήταν το Άουσβιτς και με ποιο τρόπο απέκτησε δύναμη ο Χίτλερ.

Ο καλλιτέχνης αναφέρει: «Αρχικά ξεκίνησα αυτό το έργο πριν από αρκετά χρόνια. Χρησιμοποίησα σύγχρονες αναφορές για να αποκαταστήσω τις παλαιότερες φωτογραφίες από το Ολοκαύτωμα και τις δημοσίευα στο Facebook και στην προσωπική μου ιστοσελίδα. Τώρα συνειδητοποιώ πως αυτό δεν ήταν αρκετό και για αυτό εργάζομαι περισσότερο σε αυτές και τις δημοσιεύω ξανά».

Επιπλέον προσθέτει: «Μου φαίνεται ότι οι έγχρωμες εικόνες θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να κατανοήσουν καλύτερα τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Όποιος καλλιτέχνης θέλει να με βοηθήσει στην αποκατάσταση ή γενικά σε αυτό το μη κερδοσκοπικό έργο, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου».

Έγχρωμη φωτογραφία της Άννας Φρανκ

Έγχρωμη φωτογραφία ενός Καθολικού κοριτσιού, της Czesława Kwoka, 1942-1943

Έγχρωμη φωτογραφία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς

Έγχρωμη φωτογραφία από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Νταχάου

Βέρες που βρέθηκαν κατά την απελευθέρωση, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ

Αποκατεστημένη έγχρωμη φωτογραφία, Πολωνία, 1939-1940

Αποκατεστημένη έγχρωμη φωτογραφία, Πολωνία, 1939-1940

Αποκατεστημένη έγχρωμη φωτογραφία, Πολωνία, 1939-1940

Αποκατεστημένη έγχρωμη φωτογραφία, Πολωνία, 1939-1940

Αποκατεστημένη έγχρωμη φωτογραφία, Πολωνία, 1939-1940

[joachimwest.com] [Instagram] [patreon.com] [youtube.com]

Ακολουθήστε μας στο facebook: