Δημουλίδου για Γλυκά Νερά: «Δεν αναιρώ ούτε λέξη – Έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου»

25 Ιουνίου, 2021 4:36 ΜΜ
More videos

“Ως άνθρωπος των γραμμάτων, έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου. Ποιος θα τη πει; Ο κάθε ανόητος, κρυμμένος πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ;” είπε μεταξύ άλλων η Χρυσηίδα Δημουλίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή της για τη δολοφονία της Καρολάιν.

«Δεν αναιρώ ούτε μία λέξη από το κείμενό μου» δήλωσε η Χρυσηίδα Δημουλίδου, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή της στο Facebook, όπου η ίδια εξέφραζε, μεταξύ άλλων, την άποψη ότι ο 32χρονος πιλότος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, στα Γλυκά Νερά, δεν είχε σχεδιάσει το έγκλημα.

Η ίδια, μιλώντας στην εκπομπή «Ευτυχείτε» του OPEN, ανέφερε ότι το κείμενό της έχει παραποιηθεί, παραπέμποντας σε νέα ανάρτηση, όπου επεξηγεί τα όσα είπε.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου, εν μέσω έντασης που επικράτησε ανάμεσα στην ίδια και στο πάνελ της εκπομπής, επεσήμανε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν ήταν προσχεδιασμένο, σχολιάζοντας ότι «το σκηνικό που έστησε αργότερα (σ.σ. ο πιλότος) ήταν τόσο ανόητο, τόσο πρόχειρο, τόσο επιπόλαιο».

Πάντως, η ίδια τόνισε, επίσης, ότι «αυτός ο άνθρωπος είναι γυναικοκτόνος και πρέπει να τιμωρηθεί».

«Ως ένας άνθρωπος που γράφει βιβλία κοινωνικού περιεχομένου και κυρίως αστυνομικά μπορώ να έχω τη δική μου γνώμη; Έκανα μία ανάρτηση, δεν το επέβαλα πουθενά, είπα τη γνώμη μου. Αυτό το πράγμα είναι έγκλημα;» είπε μεταξύ άλλων.

Και συμπλήρωσε: «Δεν ήμουν ούτε μάρτυρας υπεράσπισης, ούτε τον γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο, ούτε τον έχει δει ποτέ στη ζωή μου».

Η ίδια έκανε λόγο για επίθεση σε βάρος της, σημειώνοντας ότι κατηγορείται πως «υπερασπίζεται έναν γυναικοκτόνο».

«Ως συγγραφέας κοινωνικού περιεχομένου βιβλίων και ως άνθρωπος των γραμμάτων, έχω το δικαίωμα να πω τη γνώμη μου. Ποιος θα τη πει; Ο κάθε ανόητος, κρυμμένος πίσω από ένα ψεύτικο προφίλ;» ανέφερε ακόμη.

Σε ό,τι αφορά την ανάρτηση που προκάλεσε σάλο, η ίδια έγραφε, μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για πνιγμό με μαξιλάρι, ούτε καν στραγγαλισμό. Η λέξη ειδεχθές ανήκει σε εγκλήματα που εμπεριέχουν ιδιαίτερο βασανισμό, τεμαχισμό, αίματα, φρικτές εικόνες. Για μένα, τώρα που ξεκαθάρισαν τα πράγματα, είναι ένα έγκλημα που έγινε σε κατάσταση ψυχικής φόρτισης, κοινώς θόλωσε το μυαλό, κάτω από συνεχόμενες καθημερινές εντάσεις. Πιστεύω πως δεν ήθελε να τη σκοτώσει, ούτε να στερηθεί το παιδί τους τη μητέρα του κι εκείνον. Παίζει και να υποψιαζόταν πως είχε βρει ήδη τον αντικαταστάτη του. Όμως η εγκληματική πράξη είναι δικάσιμος και ο νόμος επιβάλει να τιμωρηθεί όπως του αξίζει διότι πέρα από δολοφονία, εμπεριέχει παραπλάνηση Αρχών, βασανισμό και θανάτωση ζώου εν ψυχρώ».