Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Πρόταση για lockdown ενός μήνα

5 Μαρτίου, 202111:16 ΠΜ
More videos

Ο καθηγητής τόνισε ότι θα χρειαστεί παράταση ενός μήνα στο lockdown προκειμένου να πέσουν τα κρούσματα κάτω από 1000.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ για να σχολιάσει την επιδημιολογική κατάσταση. Ο καθηγητής τόνισε ότι σε 2-3 μέρες θα έχουμε μια πτώση των κρουσμάτων, αλλά θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποφορτιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δοκιμάζεται. Θυμίζουμε ότι στο επίκεντρο βρίσκεται και η Βρετανική μετάλλαξη που είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν θα οφείλεται σε αυτά τα μέτρα αλλά στα προηγούμενα μέτρα που ίσχυαν στην Αττική. «Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ανέφερε ότι δεν θα καταφέρουμε να πέσουμε κάτω από τα 1000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοιου.«Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown».

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Μπορεί να ανοίξει η αγορά με click away

Ο ίδιος εκτιμά ότι η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα θα είναι καλύτερη. «Εκτιμώ ότι πάμε σε καλύτερη εικόνα και αν εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με σύνεση νομίζω ότι θα πάμε σε σημαντικά καλύτερη εικόνα». Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούμε να ανοίγουμε με ασφάλεια.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα μέσα Ιουλίου θα έχουμε δεκάδες κρούσματα. Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου σημείωσε ότι θα μπορούσε να ανοίξει μέσα στον Μάρτιο, σταδιακά, πρώτα με click away και ταυτόχρονα τα μαγαζιά να εφοδιαστούν με συσκευές απολύμανσης του αέρος ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου.

Θυμίζουμε ότι με χθεσινές δηλώσεις του, ο καθηγητής είχε μιλήσει και για τους εμβολιασμούς. Για το εμβόλιο της AstraZeneca είπε πως καθώς υπάρχει εκτεταμένη ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού, θα χορηγηθεί σε περισσότερα άτομα και περισσότερες ηλικιακές ομάδες. Αναφέρθηκε και στους σεισμόπληκτους της Ελασσόνας, υποστηρίζοντας πως προτεραιότητα έχει η ασφάλειά τους και πως θα υποστηριχτούν πλήρως από την πολιτεία.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News