Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 15 μονάδων για τη ΝΔ – Το 62% κατά των διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας

24 Μαρτίου, 2021 1:07 ΜΜ
More videos

Το 51% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Χειρότερη διαχείριση της πανδημίας θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά το 53%

Προβάδισμα 15 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό του καναλιού “Βεργίνα Τηλεόραση”.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα “αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;”, η ΝΔ συγκεντρώνει 37% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην 3η θέση με 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,3% και το MέΡΑ25 με 3,5%. Το “Άλλο κόμμα” συγκεντρώνει 8,3%, οι “αναποφάσιστοι” είναι στο 12,1%, ενώ το “άκυρο/λευκό/δεν γνωρίζω/δεν απαντώ” είναι στο 1,2%.

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 15 μονάδων για τη ΝΔ - Το 62% κατά των διαδηλώσεων εν μέσω πανδημίας

Στο ερώτημα ανάμεσα σε “Τσίπρα και Μητσοτάκη ποιον από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό”, το 24% απαντά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και το 51% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% απαντά “κανέναν από τους δύο”.

πρωθυπουργος

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοϊδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%).

υπουργοι

Το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση.

συριζα

Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι “κούρασε και δεν αποδίδει”.

lockdown

Αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορονοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

πορειες

Η έρευνα έγινε σε 1.105 άτομα, ηλικίας 17 και άνω και τηλεφωνικά.

υγεια
οικονομια

 

Ακολουθήστε μας στο facebook: