Δημόσιοι υπάλληλοι καμουφλάρονται με χαρτόκουτα για να χτυπήσουν την κάρτα συναδέλφων.

14 Ιουλίου, 2016 1:34 ΠΜ
More videos

Η συμπεριφορά των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται συχνά αντικείμενο καυστικού σχολιασμού κι όπως φαίνεται όχι μόνο στην Ελλάδα.

Στην Ιταλία για παράδειγμα και συγκεκριμένα στην πόλη Boscotrecase κοντά στη Νάπολη, δημόσιοι υπάλληλοι πιάστηκαν να φορούν… χαρτόκουτα στο κεφάλι για να μην αναγνωρίζονται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της υπηρεσίας τους καθώς επιχειρούν να ξεγελάσουν το μηχάνημα στο οποίο χτυπούν την κάρτα τους.

kaoyasdya1

Η αστυνομία συνέλαβε 23 δημοτικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι οποίοι είτε χτυπούσαν τις κάρτες συναδέλφων τους- οι οποίοι προφανώς δεν βρίσκονταν εκεί – είτε χτυπούσαν την κάρτα τους για να φαίνεται πως δουλεύουν αλλά αμέσως μετά… ξαναέφευγαν. Δύο από τους υπαλλήλους αυτούς είχαν προνοήσει να καμουφλαριστούν φορώντας… χαρτόκουτα στο κεφάλι τους, για να μην  αναγνωρίζονται.

Έξι υπάλληλοι τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό, δεκατρείς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο και τέσσερις για έξι μήνες.

kaoyasdya2

Το πρόβλημα με τη συνέπεια των υπαλλήλων είχε προκύψει και πέρσι και είχαν γίνει 35 συλλήψεις.

Ένας από τους συλληφθέντες ήταν ο 53χρονος Alberto Muraglia που βιντεοσκοπήθηκε εν αγνοία του να χτυπά την κάρτα του στις δημοτικές υπηρεσίες του Sanremo φορώντας μόνο τα… εσώρουχά του!

kaoyasdya3

Συνήθως ο 53χρονος δεν έκανε καν τον κόπο να πάει μέχρι τη δουλειά του αλλά έστελνε τη γυναίκα του, κάποιον φίλο του ή κάποιον συνάδελφό του απλώς να του χτυπήσει την  κάρτα!

Μετά τη… διαπόμπευσή του, ο Muraglia άσκησε έφεση καταγγέλλοντας πως έγινε εξιλαστήριο θύμα για λογαριασμό δεκάδων άλλων «αμελών» υπαλλήλων.

«Ομολογώ, ήμουν κάπως τσαπατσούλης. Έκανα ένα λάθος αλλά ορκίζομαι πως δούλευα ούτως ή άλλως», είπε, «υπήρξαν περιπτώσεις που ζήτησε στη γυναίκα ή την κόρη μου να μου χτυπήσουν την κάρτα, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως ήμουν εκεί».

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ilfattoquotidiano κείμενο: newsbeast

Ακολουθήστε μας στο facebook: