Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔημήτρης Παπαδημούλης: Αποσύρεται οριστικά από την πολιτική

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποσύρεται οριστικά από την πολιτική

Για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την πολιτική ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής «Προτιμώ να με ρωτάνε γιατί φεύγω, παρά γιατί μένω ακόμη» και συνέχισε «Δεν σκοπεύω να πεθάνω στα κοινοβουλευτικά έδραναΔιανύω την τρίτη μου θητεία. Πριν από λίγες ώρες ομόφωνα η ευρωομάδα της Αριστεράς δηλαδή 19 κόμματα από όλες τις γωνιές της Ευρώπης, αποφάσισαν να με ξαναπροτείνουν για να επανεκλεγώ Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μέχρι το τέλος της θητείας. Αν αυτό συμβεί, γιατί θα πρέπει να με ψηφίσουν οι Ευρωβουλευτές, θα είμαι ο μόνος από την Ελλάδα, ο μόνος από την Αριστερά. Αλλά, έχω αποφασίσει εδώ και πολλά χρόνια ότι αυτή μου η θητεία, η τρίτη, θα είναι και η τελευταία. Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον, αλλά είναι μακράν των κοινοβουλευτικών εδράνων, είτε ελληνικών, είτε ευρωπαϊκών».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στέλνει μήνυμα ανανέωσης, το οποίο μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια του δικού του κόμματος. «Πιστεύω έμπρακτα στη λογική της ανανέωσης και σε ιδέες και σε πρόσωπα και θα την υπηρετήσω. Είναι μια απόφαση οριστική. Μου λένε αρκετοί, «μα γιατί δε μένεις κι άλλο έχεις κι άλλα να δώσεις ή γιατί φεύγειςΠροτιμώ να με ρωτάνε γιατί φεύγω, παρά γιατί μένω ακόμη. Κι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι μερικοί άνθρωποι να είναι 70, 75, 80 και να θεωρούν τον εαυτό τους αναντικατάστατο. Ας αφήσουν χώρο να δοκιμαστούν κι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε με έμφαση ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφέρθηκε επίσης σε μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση στην οποία κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή«Είναι τιμητική διάκριση όχι για μένα και την παράταξη μου, αλλά και για τη χώρα, ότι μια πανευρωπαϊκή αξιολόγηση με κατατάσσει στους 10 Ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή στη λήψη των αποφάσεων και στη διαμόρφωση της ατζέντας», σημείωσε ο Έλληνας Ευρωβουλευτής τονίζοντας ότι «αυτό είναι πιο δύσκολο για κάποιον που είναι Έλληνας και αριστερός, ενώ για έναν που είναι δεξιός και Γερμανός είναι πιο εύκολο. Αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά για να χτίσεις ένα κύρος και μια επιδραστικότητα στα πράγματα» είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Τα πιο σημαντικά