Δημήτρης Λιγνάδης – Βγήκε από τη φυλακή. Πλήρωσε την εγγύηση των 30.000 ευρώ

14 Ιουλίου, 20228:27 ΜΜ

Το μεσημέρι της Πέμπτης (14/7) λίγο μετά τις 14:00, ο Δημήτρης Λιγνάδης πέρασε την πύλη των φυλακών Κορυδαλλού. Μετά από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο Λιγνάδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες που περίμεναν απ’ έξω, τονίζοντας πως είναι πεπεισμένος ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Πιστεύω, θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις

Επέμβαση Εισαγγελέα μετά την απόφαση για αποφυλάκιση

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελίας Εφετών μπαίνει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, ενώ έκανε δεκτό το αίτημα του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ με επείγουσα παραγγελία, ζήτησε την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε, επιπλέον από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει αναφορά του στην οποία θα περιλαμβάνονται τόσο οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής όσο και οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Αυτό σημαίνει ότι θα εξεταστούν όλα τα στάδια της χθεσινής διαδικασίας για την έκδοση της απόφασης και συγκεκριμένα θα μελετηθεί εάν σωστά αξιολογήθηκε το αποδεικτικό υλικό και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους 2 βιασμούς που απηλλάγει, για τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους 2 βιασμούς που καταδικάστηκε και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

H που μπαίνει στην Porsche του Κούγια και φεύγει από τις φυλακές:

Πηγή: newsit, protothema

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News