Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση – Αυτή τη φορά από την Κύπρο

7 Απριλίου, 2021 3:54 ΜΜ
More videos

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός βρίσκεται προφυλακισμένος, ενώ στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια νέα καταγγελία από νεαρό από την Κύπρο.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει προφυλακισμένος μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για βιασμό και σεξουαλική παρενόχληση, ενώ, θυμίζουμε, ότι χθες απορρίφθηκε η αίτηση αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας της υπόθεσης. Τώρα, μια νέα καταγγελία έχει δει το φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά από την Κύπρο.

Πιο συγκεκριμένα, χθες Τρίτη, ένας 23χρονος Ελληνοκύπριος μετέβη στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων (ΤΑΕ) Λάρνακας και κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το philenews.com, ο νεαρός έφτασε στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

Η καταγγελία του 23χρονου πρόκειται να διαβιβαστεί στο Ειδικό Κλιμάκιο που έχει συσταθεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στον χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Ο 23χρονος κατήγγειλε τη Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή ότι υπήρξε θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη το 2013, όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν τότε στην Κύπρο για μια θεατρική παράσταση την οποία σκηνοθετούσε. Ο νεαρός ήταν τότε 15 ετών.
Ο καταγγέλλων ανέφερε ότι δεν ξεπέρασε ποτέ την τραυματική εμπειρία του και σήμερα βιώνει βαριές κρίσεις πανικού, ενώ οι γονείς του δεν γνωρίζουν όσα έχει περάσει. Επίσης ο νεαρός άνδρας υποστηρίζει ότι μετά από εκείνη την παγωμένη βραδιά ξανασυναντήθηκε με τον ηθοποιό το 2016, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τι συνέβη κατά τη δεύτερη αυτή συνάντησή τους.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι αναφέρει η νέα καταγγελία

Όπως είπε ο 23χρονος, που λάτρευε το θέατρο, στις 13 Φεβρουαρίου του 2013, πήγε να δει το έργο που σκηνοθετούσε ο Δημήτρης Λιγνάδης. Καθόταν στην τρίτη σειρά, όταν κατά τη διάρκεια της παράστασης ένιωσε έναν άνδρα μεγαλύτερης ηλικίας να τον κοιτάζει επίμονα. Δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να παρακολουθεί το θεατρικό.

Όταν τελείωσε η παράσταση και φεύγοντας από τον χώρο, ένιωσε ένα άγγιγμα στον ώμο. Γύρισε και είδε τον κ. Λιγνάδη, τον οποίο δεν γνώριζε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ο γνωστός ηθοποιός τού συστήθηκε και του είπε ότι είναι ο σκηνοθέτης της παράστασης. Το παιδί ενθουσιάστηκε, αφού ήταν η πρώτη φορά που συναντούσε κάποιον γνωστό σκηνοθέτη από κοντά.

Ο κ. Λιγνάδης τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του 23χρονου, του πρότεινε να πάνε σε ένα πιο ήσυχο μέρος για να μιλήσουν. Το μόνο που θυμάται είναι ότι ήταν ένας σκοτεινός χώρος με ελάχιστο φως, που είχε παραχωρηθεί προσωρινά στον σκηνοθέτη για τη διαμονή του.

Εκεί, σύμφωνα με τον ισχυρισμό, ο σκηνοθέτης φέρεται να του είπε ότι μπορεί να γίνει ένας πολύ καλός ηθοποιός και ότι θα τον βοηθούσε να κάνει σημαντικές γνωριμίες. Η κατάσταση, όμως, δεν άργησε να ξεφύγει. Ο γνωστός σκηνοθέτης φέρεται να ζήτησε από τον 15χρονο να του κάνει μασάζ και στη συνέχεια τον κακοποίησε σεξουαλικά.

Ακολουθήστε μας στο facebook: