Δημήτρης Λιγνάδης: Άσχημα τα νέα στη φυλακή – Δεν θα τύχει ειδικής μεταχείρισης

27 Φεβρουαρίου, 2021 1:24 ΜΜ
More videos

Δεν θα τύχει ειδικής μεταχείρισης ο Δημήτρης Λιγνάδης όπως όλα δείχνουν στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατείται προφυλακιστέος από νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.

Να σημειώσουμε πως η εν λόγω φυλακή διαθέτει συνολικά μόλις πέντε θελάμους για ένα σύνολο 112 κρατούμενων, οι οποίοι έχουν όλοι καταδικαστεί για αδικήματα γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Τα άσχημα νέα για την προφυλάκιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου είναι πως ο ίδιος δεν θα έχει «ειδική αντιμετώπιση» παρά μόνο αν κριθεί από τον εισαγγελέα πως διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Νομικοί κύκλοι ανέφεραν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι λόγω της δημοσιότητας και έκτασης που πήρε το συγκεκριμένο θέμα, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα έμπαινε σε κελί μόνος του για λόγους ασφαλείας. Αυτό εν τέλει δεν πρόκειται να συμβεί. Οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη θα δρομολογηθεί εφόσον υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις πως απειλείται η σωματική του ακεραιότητα.

Η μεταφορά στις φυλακές

Ο πρώην καλλιτεχνικός διαυθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (26/2) στο χώρο των φυλακών και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το τεστ βγήκε αρνητικό και θα παραμείνει σε απομόνωση για 7 ημέρες.

Η απολογία του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης ανέφερε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Δεν κάνω παρέα μόνο με ανθρώπους του σιναφιού μου, μπορώ να κάνω παρέα και με ανθρώπους που γνώρισα σε ένα παγκάκι, όπως και με μια τρελή που έχω γνωρίσει στο Σύνταγμα, πράγμα που έχει συμβεί. Μπορεί να φύγω από μια παρέα ηθοποιών, και να πάω να πιω μια μπύρα με κάποιον που κάθεται σε ένα παγκάκι. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και να ξεφεύγω από τα στερεότυπα. Αυτό πολλές φορές είναι και παρερμηνεύσιμο. Φανταστείτε ότι εγώ ενώ έχω μια βεράντα που βλέπει θάλασσα, μπορεί να πάω να πιω τον φραπέ μου στο πεζούλι του Αγίου Παύλου ή στο Σταθμό Λαρίσης. Στα γηπεδάκια του Σταθμού Λαρίσης έπαιζα μπάλα, μέχρι πριν από δυο χρόνια, με όλους τους αλλοδαπούς».

Ο κατηγορούμενος έστρεψε τα πυρά του κατά όσων τον κατηγορούν και κατέθεσαν σε βάρος του στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Σχετικά με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος του 25χρονου, ο οποίος τον έχει μηνύσει, είπε πως ίσως ο καταγγέλλων να είπε όσα είπε «επειδή δεν μπόρεσε να γίνει στη ζωή του, όπως μου είχε πει, αυτό που ήθελε, ένα μοντέλο – τραγουδιστής στυλ Ρουβάς».