Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔημήτρης Κουρέτας: Από τα προσφυγικά της Πάτρας στο Χάρβαρντ - Ποιος είναι...

Δημήτρης Κουρέτας: Από τα προσφυγικά της Πάτρας στο Χάρβαρντ – Ποιος είναι ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Η διαδρομή του Δημήτρη Κουρέτα από τη Φαρμακευτική της Πάτρας έως την ακαδημαϊκή του έδρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Πατρινός και φίλαθλος της Παναχαϊκής.

“Κατέβηκε” στις εκλογές με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο γύρω από το πρόσωπό του συσπειρώθηκαν κι άλλες δυνάμεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Σήμερα ο κ. Κουρέτας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Δημήτρης Κουρέτας: Από τα προσφυγικά της Πάτρας στο Χάρβαρντ - Ποιος είναι ο νέος Περιφερειάρχης ΘεσσαλίαςΑπό τα προσφυγικά στο… Χάρβαρντ

Ο 61χρονος κατάγεται από την Πάτρα, είναι φανατικός φίλαθλος της Παναχαϊκής και ένας από τους καλύτερους Έλληνες επιστήμονες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το τρέξιμο και το ποδήλατο είναι απαραίτητα στην καθημερινότητά του και έχει μεγάλη αδυναμία στη σύζυγο και την κόρη του.

Κατά τις ίδιες πηγές, η ιστορία ξεκινά το 1962 στη φτωχική συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας. Ο Δημήτρης Κουρέτας είναι το πρώτο παιδί ενός Μεσσήνιου και μιας Μικρασιάτισσας. Ο διεθνής πολίστας Μιχάλης Κουρέτας έρχεται στην οικογένεια τρία χρόνια μετά και από τότε τα δύο αδέρφια είναι αχώριστα.

Mπορεί να έχουν την ίδια αγάπη για τα κοινά, όμως βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα. Ο Δημήτρης στο ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης στη Νέα Δημοκρατία…

Στην πολυκύμαντη διαδρομή του από τη Φαρμακευτική της Πάτρας, στο Χάρβαρντ και ύστερα στην ακαδημαϊκή του έδρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Κουρέτας δεν έχασε ποτέ το πάθος του για την επιστημονική έρευνα. Και ήταν αυτό που έκανε έξι Νομπελίστες να τον επιλέξουν για την Παγκόσμια Ακαδημία Επιστημών.

Δημήτρης Κουρέτας

Οι γυναίκες της ζωής του

“Ναι Χαριτίνη μου, θα κερδίσουμε” έγραψε, δύο ημέρες πριν την εκλογική μάχη που τον έβγαλε νικητή δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της γυναίκας του να τον κοιτά στα μάτια. Με τη γιατρό Χαριτίνη Νέπκα είναι αχώριστοι από τότε που γνωρίστηκαν.

Δεν μοιράζονται μόνο τις ίδιες αξίες για τη ζωή, την αγάπη για την άθληση και τα ταξίδια. Αλλά και τον καρπό του έρωτά τους, την κόρη τους Αναστασία που ακολούθησε τα βήματά τους στην ιατρική κάνοντάς τους περήφανους γονείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη νίκη του το βράδυ της Κυριακής, ο Δημήτρης Κουρέτας γίνεται ο άνθρωπος που καλείται να αποκαταστήσει την πολύπαθη Θεσσαλία.
Τα πιο σημαντικά