Δημήτρης Καρακώστας: «Συνέχισα το έργο των γονιών μου. Θέλω να γίνω γιατρός»

11 Ιουλίου, 202111:04 ΜΜ
More videos

Ο μαθητής που «σάρωσε» στις Πανελλήνιες μιλάει για τους στόχους του

Όλη η Ελλάδα έχει συγκινηθεί από την ιστορία του Δημήτρη Καρακώστα, του μαθητή από την Ναύπακτο που κατάφερε να «σαρώσει» στις πανελλήνιες και να φτάσει στην κορυφή, παρόλο που δύο μήνες πριν τις εξετάσεις έχασε και τους δύο γονείς του από κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης παρά την οικογενειακή τραγωδία που βίωσε κατάφερε να αριστεύσει βγάζοντας 18.685 μόρια, αφού έγραψε 18,2 στη Χημεία, 19,7 στη Φυσική, 19,6 στη Βιολογία και 16,8 στη Νεοελληνική γλώσσα.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Star και την Κωνσταντίνα Τσεγγενέ αποκάλυψε τους στόχους του για το μέλλον και μίλησε με συγκίνηση για τους αγαπημένους του γονείς:

Θέλω να γίνω γιατρός, κατά προτίμηση στην Πάτρα που είναι κοντά. Σκέφτηκα ότι εάν ήταν εδώ οι γονείς μου θα ήταν πολύ χαρούμενοι. Μέσα μου κατάλαβα ότι συνέχισα αυτό που μου είχαν αφήσει. Εξαιτίας των γονιών μου τα κατάφερα, αφού με βοήθησαν πολύ την περασμένη χρονιά.

Ο 18χρονος μίλησε και για την επικοινωνία του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον κάλεσε τηλεφωνικά για να τον συγχαρεί.

Ο Δημήτρης χαρούμενος για τις επιδόσεις του στις εξετάσεις ετοιμάζεται να πάει διακοπές με την παρέα του και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του.

Δείτε το βίντεο:

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News