Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔημήτρης Ήμελλος: Ποιος είναι ο «αστυνομικός» της σειράς «Σασμός» που αποθεώνoυν οι...

Δημήτρης Ήμελλος: Ποιος είναι ο «αστυνομικός» της σειράς «Σασμός» που αποθεώνoυν οι τηλεθεατές

Στην προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς “Σασμός” οι τηλεθεατές ξεχώρισαν τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, αστυνομικό διευθυντή που αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο με τους φόνους και παράλληλα είναι κρυφά ερωτευμένος με τη χήρα Βρουλάκη, Μαρίνα.

Οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν με διθυράμβους την ερμηνεία του ηθοποιού Δημήτρη Ήμελλου στη σειρά «Σασμός», αναφέροντας πως ενσαρκώνει εξαιρετικά τον αστυνομικό και πως αποτυπώνει μοναδικά την κρητική προφορά.

Πολλοί θα πίστευαν πως ο ηθοποιός κατάγεται από την Κρήτη, ωστόσο γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και τα Εξάρχεια και κατάγεται από τη Νάξο. Ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας και για τρία χρόνια από τα 12 μέχρι τα 15 του, ήταν εσώκλειστος σε οικοτροφείο.

210914211709 screenshot 5

Όπως είχε πει, το γεγονός πως γεννήθηκε σε μεγάλη οικογένεια κι έζησε σε οικοτροφείο του έδωσε την αίσθηση ότι υπάρχουν κι άλλοι γύρω μας, και πως δεν είναι ποτέ μόνος. Τότε γεννήθηκε η αγάπη του για το θέατρο, καθώς ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε θεατρικές παραστάσεις για να γλιτώνει τις αγγαρείες.

210914211903 38dff91553a640d8bc073f7f675d523d

Ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και μόλις τελείωσε το σχολείο, σπούδασε στη Νομική Σχολή με σκοπό να αναλάβει το γραφείο του. Εκείνη την περίοδο αντιλήφθηκε ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του. Ο άνθρωπος που τον έκανε να ασχοληθεί σε βάθος με την τέχνη του θεάτρου ήταν ο Στάθης Λιβαθινός, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τη Ρωσία, έκανε ένα εντατικό σεμινάριο. Ο ηθοποιός τότε εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου και τη δεκαετία του ’90 φοίτησε στην Ακαδηµία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας. Ο ίδιος είχε περιγράψει την τότε εμπειρία του από τη Ρωσία:  «Το 1996 πήγα στη Ρωσία εν µέσω πολέµου µε την Τσετσενία και εξαιτίας της εµφάνισής µου ήµουν ο συνήθης ύποπτος Τσετσένος αυτονοµιστής. ∆εν υπήρχε µέρα να µη µε ξαπλώσουν πάνω σε ένα περιπολικό για έλεγχο µέχρι να τους εξηγήσω ότι είµαι φοιτητής και δεν κουβαλάω βόµβες».

Όταν επέστρεψε ξεκίνησε να διδάσκει και παράλληλα να παίζει στην Επίδαυρο. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Χορν, εργάστηκε ως δάσκαλος υποκριτικής στο Ωδείο Αθηνών κι έχει πάρει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές παραγωγές. Στο παρελθόν τον είχαμε δει στις σειρές «Καρυωτάκη»,  «Με λένε Βαγγέλη» και το «Δέκα».

Τα πιο σημαντικά