Δικηγόρος Παντελίδη: «Βρέθηκε DNA της Φρόσως στο τιμόνι και του Παντελή στη θέση του συνοδηγού»

11 Δεκεμβρίου, 2020 6:06 ΜΜ
More videos


Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη Απόστολος Λύτρας. Όπως είπε, στο σπίτι όπου βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης τη νύχτα πριν το μοιραίο τροχαίο υπήρχαν 12 -14 άτομα. Ο δικηγόρος τόνισε ότι τα άτομα που βρίσκονταν στο σπίτι επιβεβαίωσαν ότι ο μοναδικός που συνόδευσε τον τραγουδιστή και τα δύο κορίτσια στο αυτοκίνητο ήταν ο νέος μάρτυρας που κατέθεσε στην υπόθεση.

Ο κύριος Λύτρας εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν η εισαγγελία και οι αστυνομικές αρχές δεν ασχολήθηκαν με ποιούς βρισκόταν ο Παντελίδης τη βραδιά πριν το τροχαίο.

Ο ίδιος είπε ότι ήλθαν στα χέρια του φωτογραφίες που είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και εντόπισε κάποια άτομα από εκείνη τη νύχτα. Παρότρυνε μάλιστα τους μάρτυρες να πάνε να καταθέσουν. “Εγώ έδωσα πρώτα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα και μετά αυτός κάλεσε τους μάρτυρες” τόνισε. Ο κ.Λύτρας είπε ότι ο συγκεκριμένος αυτόπτης μάρτυρας δεν εργαζόταν ως σερβιτόρος στο συγκεκριμένο σπίτι.

Οπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη ο 50χρονος μάρτυρας κατέθεσε ότι ο άτυχος καλλιτέχνης είχε πιει τόσο πολύ που ήταν αδύνατο να οδηγήσει και να ήθελε. Έπεσε μάλιστα ,πήγε να τον σηκώσει και τον έβαλε στην πλευρά του συνοδηγού. Το τζιπ του τραγουδιστή οδήγησε η Φρόσω Κυριάκου.

DNA της Φρόσως πάνω στο τιμόνι

Όπως είπε ο κ.Λύτρας υπάρχει έκθεση του γνωστού γενετιστή Φιτσιάλου ,σύμφωνα με την οποία βρέθηκε DNA της Φρόσως Κυριάκου στην εσωτερική πλευρά του τιμονιού και DNA του Παντελίδη μόνο στη θέση του συνοδηγού.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως ο Παντελής Παντελίδης, την μοιραία νύχτα ήταν συνοδηγός, μιας και ήταν πολύ μεθυσμένος . Μετά την ξαφνική εμφάνιση του εν λόγω μάρτυρα, δυο ακόμη πρόσωπα κλήθηκαν από τον εισαγγελέα να καταθέσουν.

Ο κ.Λύτρας αποκάλυψε ακόμα ότι βρέθηκε DNA του Παντελίδη στην κολώνα του συνοδηγού. Όπως είπε “αν ήταν συνοδηγός η κοπέλα και οδηγός ο Παντελίδης θα έπρεπε να προηγείτο το σώμα της κοπέλας και να βρεθεί και το δικό της DNA εκεί.

Ο ίδιος είπε ότι το κάθισμα του οδηγού βρέθηκε πολύ μπροστά πράγμα που δείχνει ότι θα ήταν αδύνατο να οδηγήσει σε αυτή τη θέση ο Παντελής Παντελίδης.

“Γιατί δεν άνοιξε ο αερόσακος του οδηγού”

Όπως είπε ο κ. Λύτρας μετά από ερώτηση στην κατασκευάστρια εταιρία πληροφορήθηκε ότι ο αερόσακος του οδηγού δεν ενεργοποιείται αν ανιχνευθεί κάποιος με λίγα κιλά ,όπως π.χ. ένα παιδί.

Σημειώνεται, ότι ο 50χρονος σερβιτόρος στην κατάθεση που έδωσε ανέφερε: “Βρισκόμουν στο σπίτι εκεί που παιζόταν το παιχνίδι. Σέρβιρα ποτά. Ο Παντελίδης έπαιζε πόκερ φαινόταν μεθυσμένος. Κατά τις 7:30 το πρωί σηκώθηκαν να φύγουν. Τους άνοιξα την πόρτα για να φύγουν. Ήταν τόσο μεθυσμένος που σκόνταψε και έπεσε, πήγα και τον σήκωσα και τον βοήθησα και μπήκε στη θέση του συνοδηγού. Στη θέση του οδηγού μπήκε η Φρόσω και πίσω έκατσε η Μίνα. Μετά γύρισα στο σπίτι μου. Αυτά ξέρω. Δεν με κάλεσε κανείς να καταθέσω. Τον Οκτώβριο του 20 μου τηλεφώνησε ο δικηγόρος της οικογένειας ο κ. Λύτρας και συναντηθήκαμε. Μου έδειξε φωτογραφία ότι βρισκόμουν στο σπίτι και μου ζήτησε να καταθέσω όσα ήξερα και εγώ κατέθεσα αυτά που ξέρω”.

Ο Απόστολος Λύτρας είπε ότι δεν θα απολογηθεί ο ίδιος και η οικογένεια Παντελίδη για την ολιγωρία των αρχών. Δικαιολόγησε κάποιους που δεν πήγαν να καταθέσουν από την άποψη ότι στο σπίτι – λέσχη έπαιζαν χαρτιά και ίσως δεν ήθελαν να αποκαλύψουν κάτι τέτοιο.

Δείτε το βίντεο του STAR μετά το τροχαίο Παντελίδη για την κατάσταση του αυτοκινήτου