Δικηγόρος εγκύου: Είδαν αίμα και την έδιωξαν γιατί τελείωνε η εφημερία – «Να φύγετε, να πάτε αλλού»

22 Ιουλίου, 2022 4:23 ΜΜ
More videos

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, μιας 30χρονης ετοιμόγεννης εγκύου που καταγγέλλει πως πήγε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αλλά… την έδιωξαν, επειδή έληγε η εφημερία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” που εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί η ζωή του νεογέννητου παιδιού της.

Η γυναίκα και ο σύζυγός της υπέβαλαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ποινική δίωξη των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού και στα δύο νοσοκομεία.

Για την κίνηση του ζευγαριού και τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί, μίλησε στον Alpha ο δικηγόρος τους, Χαράλαμπος Αποστολίδης.

“Παρακολουθούμε την εξέλιξη υπόθεσης επί τρεις μήνες. Μια επίτοκος, η κ. Βασιλάκη, ήταν στην 39η εβδομάδα της κύησης, δηλαδή ετοιμόγεννη, και πήγε Ιπποκράτειο στις 7 το απόγευμα με πόνους, συσπάσεις στη μήτρα και αίμα. Την παρέλαβαν όποιοι την παρέλαβαν γιατί δεν φαίνεται πριν γίνει η ΕΔΕ και της έκαναν υπέρηχο, στον οποίο βρήκαν πως έχει αίμα. Στις 7.30 την έδιωξαν. Της λένε επειδή σε μισή ώρα λήγει η εφημερία ‘να φύγετε να πάτε αλλού'” είπε αρχικά ο κ. Αποστολίδης και συνέχισε:

“Πήγαμε στο Παπαγεωργίου, χωρίς να της δώσουν ούτε συνοδευτικά έγγραφα και ασθενοφόρο. Δεν είχε γίνει καμία γνωμάτευση στο Ιπποκράτειο. Έπρεπε εκεί να την έχουν υποβάλει σε καισαρική τομή, διότι το παιδί από τον υπέρηχο είχε ισχιακή προβολή και έπρεπε να το διαγνώσουν. Στο Παπαγεωργίου την εισάγουν σε κλινική covid διότι ήταν ασυμπτωματική. Στη γυναικολογική κλινική μεταφέρθηκε αργότερα και στις 10:30 της έκαναν καισαρική τομή. Το παιδί βγήκε και διασωληνώθηκε αμέσως με εγκεφαλική υποξυγοναιμία. Παρέμεινε στην Εντατική περίπου τρεις μήνες, όπου έχασε τη μάχη για τη ζωή. Βέβαια, ήταν λιάν αμφίβολο αν θα επανερχόταν και με ποιες βλάβες, σε περίπτωση που κατάφερνε να ζήσει”.

Για τις νομικές κινήσεις της οικογένειας, μετά από τον θάνατο του νεογνού, ο κ. Αποστολίδης είπε: “Εμείς καταλογίζουμε ευθύνες και θα τις αναδείξει η εισαγγελική έρευνα, πιθανόν και η ΕΔΕ. Εμείς κατηγορούμε το Ιπποκράτειο ότι δεν επελήφθη και δεν διέγνωσε άμεσα τον κίνδυνο και δεν έκανε όσα έπρεπε να κάνει. Και κατά δεύτερο λόγο ότι αργοπόρησε εν μέρει και η γυναικολογική κλινική στο Παπαγεωργίου να κάνει την καισαρική τομή, ωστόσο δεν έχουμε παράπονο από τους νεογνολόγους και τη ΜΕΘ, έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Έχουμε κάνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Δεν μπορουμε να ξέρουμε ποιος και σε τι βαθμό ευθύνεται. Το ενημερωτικό που πήραμε μετά από εισαγγελική παραγγελία, γιατί δεν μας το έδιναν με διάφορες προφάσεις, δεν αναφέρει ονόματα σχετικά με όσους ενήργησαν”.