Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΔίκη Ρούλας Πισπιρίγκου – Μαρτυρία για δεύτερη ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας...

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου – Μαρτυρία για δεύτερη ουσία στο αίμα της Τζωρτζίνας εκτός της κεταμίνης

Η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου από την Πάτρα συνεχίζεται και, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (13/09), βρέθηκε και δεύτερη θανατηφόρα ουσία στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, πέρα από την κεταμίνη.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας στο ΑΠΘ, Νίκος Ράικος, που κατέθεσε και στο δικαστήριο για την υπόθεση, είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του STAR πως στο αίμα που ελήφθη μετά τον θάνατο της 9χρονης, βρέθηκε και δεύτερη θανατηφόρα ουσία πλην της κεταμίνης. Πρόκειται για την ουσία μιδαζολάμη, η οποία είναι κατασταλτική και χορηγείται ως αναισθητικό που επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι η ουσία της κεταμίνης εντοπίστηκε για πρώτη φορά, όσον στην εν λόγω υπόθεση, στο εργαστήριο του Νίκου Ράικου, στο ΑΠΘ. Εκτός από το αίμα της Τζωρτζίνας που απέστειλε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης στο εργαστήριο του ΑΠΘ, η Ασφάλεια Αττικής του απέστειλε πλάσμα και ορούς αίματος της 9χρονης. Το βιολογικό υλικό είχε ληφθεί από το παιδί στις 26, 27, 28 και 29 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, στις 14:28 κλήθηκαν οι γιατροί στον θάλαμο της Τζωρτζίνας γιατί κάτι είχε το παιδί. Την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου, το παιδί είχε ακόμα ένα επεισόδιο και ο κ. Ράικος εικάζει πως οι γιατροί τού είχαν δώσει όντως μιδαζολάμη. Παρ’ όλα αυτά, στις 11:45 της 29ης Ιανουαρίου, η συγκεκριμένη ουσία δεν είχε εντοπιστεί στο αίμα που είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα για να γίνουν κάποιες εξετάσεις.
Ο Νίκος Ράικος εντόπισε τη συγκεκριμένη ουσία, όπως και την κεταμίνη, στο αίμα της Τζωρτζίνας που ελήφθη μετά τον θάνατό της, κάτι που τον οδηγεί με βεβαιότητα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: Τόσο η μιδαζολάμη όσο και η κεταμίνη δόθηκαν στο παιδί περίπου 15 με 20 λεπτά πριν από τις 14:28, οπότε και εμφάνισε το νέο και θανατηφόρο επεισόδιο.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, η συγκεκριμένη ουσία, σε συνδυασμό με την κεταμίνη, είναι θανατηφόρα και μπορεί να χορηγηθεί με διάφορους τρόπους. Πάντως, και αυτός συμφώνησε ότι αν η ουσία δεν είχε εντοπιστεί αρχικά και εντοπίστηκε στο αίμα που ελήφθη μετά τον θάνατο του παιδιού, σημαίνει πως είχε χορηγηθεί σε χρονική στιγμή κοντά στην ώρα θανάτου της Τζωρτζίνας

Τα πιο σημαντικά