Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔίκη Πισπιρίγκου: Απέκλεισε το θάνατο από ηπατική ανεπάρκεια η γιατρός

Δίκη Πισπιρίγκου: Απέκλεισε το θάνατο από ηπατική ανεπάρκεια η γιατρός

Με τις καταθέσεις ιατρών του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού που νοσηλευόταν η μικρή Μαλένα, συνεχίζεται σήμερα 24/05/2024 η δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου Μαλένας και Ίριδας.

της Τζένης Μάρκου

Κατάθεση Μαρίνας Σερβιτζόγλου

« Το ήπαρ δεν είχε επηρεαστεί όπως έδειξαν οι απεικονιστικές εξετάσεις,οι υπέρηχοι,οι αιματολογικές εξετασεις της αλλά και ο υπέρηχος ήταν άριστες. Η διάγνωση μπήκε με το μυελό γράμμα, ήταν μια χαμηλού κινδύνου λευχαιμια με πολύ καλή πρόγνωση.

Ήταν σοκαριστικό για όλους,η απάντηση ήταν ίδια από όλους.. μας κάνεις λάθος το όνομα η αντίδραση ήταν ίδια..Ακόμα και σήμερα με ξαφνιάζει,δεν είχε επηρεαστεί από την θεραπεία, τρεις ώρες πριν δεν μπορούσες να την πάρεις από τον παιδότοπο,μας τάραξε ο θάνατος της Μαλένας.

Απέκλεισε το θάνατο από ανεπάρκεια όπως ανέφερε: «θα ήταν ένα ικτερικο παιδί και θα υπήρχαν και εργαστηριακά ευρήματα,αυξημένη χολερυθρίνη,θα ήταν άρρωστο παιδί και δεν θα έτρωγε,το παιδί δεν ήταν ανορεκτικό, ήταν ένα ζωηρό παιδάκι και θα ήταν ένα κουρασμένο παιδί,θα είχε μια όψη πάσχοντος. Θέλει μια εικόνα συγκεκριμένη για ηπατική ανεπάρκεια. Δεν έχει συμβεί στα είκοσι χρόνια εμπειρίας μου να έχει προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια ή βλάβη στο ήπαρ από αυτήν τη θεραπεία για λευχαιμία που λάμβανε η Μαλένα».

Πηγή: ereportaz

Τα πιο σημαντικά