Διευθύνων σύμβουλος της Apple: «Είμαι γκέι και είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός»

25 Οκτωβρίου, 2018 7:44 ΜΜ
More videos

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Τιμ Κουκ έγινε ο πρώτος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος. Τέσσερα χρόνια μετά ο CEO της Apple δηλώνει περήφανος για την απόφασή του και για το γεγονός ότι είναι κάτι που τον διακρίνει.

«Είμαι περήφανος για αυτό που έκανα», λέει ο Αμερικανός στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN. «Το ότι είμαι γκέι είναι ότι μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός», πρόσθεσε.

Ο Κουκ μίλησε για τη σεξουαλικότητά του στις 30 Οκτωβρίου του 2014. «Αποφάσισα να το δηλώσω δημόσια γιατί άρχισα να λαμβάνω ιστορίες παιδιών που διάβαζαν στο διαδίκτυο ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Ηταν email και επιστολές παιδιών που έλεγαν ότι τα είχαν περιθωριοποιήσει, εκφοβίσει ή κακοποιήσει εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους», εξήγησε.

Ο Κουκ είπε πως είναι κλειστός άνθρωπος, αλλά τελικά αποφάσισε ότι φέρεται εγωιστικά παραμένοντας σιωπηλός για το θέμα και έκρινε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει ανθρώπους μιλώντας δημόσια για αυτό. «Έπρεπε να κάνω κάτι για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ήθελε να δείξει στα ομοφυλόφιλα παιδιά ότι «μπορούν να είναι ομοφυλόφιλοι και να κάνουν κάποιες μεγάλες δουλειές».

Ο Αμερικανός πρόσθεσε ότι με αυτό που έκανε έγινε καλύτερος ηγέτης. «Έμαθα τι σημαίνει να είσαι μειονότητα. Το αίσθημα του να είσαι μειονότητα σου δίνει ένα επίπεδο ενσυναίσθησης για όλους τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε πλειοψηφίες», είπε ο Κουκ.

Δείτε το βίντεο