Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
PlusΔιεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου» στη μνήμη της 19χρονης φοιτήτριας που...

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου» στη μνήμη της 19χρονης φοιτήτριας που έσβησε στα Τέμπη

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος προχωρά σε μια ιδιαίτερη κίνηση τιμής στη μνήμη της αδικοχαμένης Μάρθης Ψαροπούλου, κόρης της Μαρίας Καρυστιανού και του Αντώνη Ψαρόπουλου, η οποία έχασε βίαια τη ζωή της στο έγκλημα των Τεμπών.

Το πανεπιστήμιο αποφάσισε να θεσπίσει υποτροφία για μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με το όνομά της, «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου», η οποία θα προσφέρει πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης.

Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος: «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου»

Όπως αναφέρεται στην επίσημη σελίδα του Πανεπιστημίου «Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ανάμεσα στις 57 αδικοχαμένες ψυχές των συνανθρώπων μας είχαμε τη δυστυχία να χάσουμε ένα μέλος της ακαδημαϊκής μας κοινότητας. Η φοιτήτρια του 2ου έτους του Τμήματος μας, Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Μαρία – Θωμαή Ψαροπούλου χάθηκε τόσο άδικα λίγο πριν κλείσει τα είκοσι της χρόνια.

screenshot 2024 06 21 141252 1502x577 1

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και το Τμήμα μας αποφάσισαν ως ελάχιστη ενέργεια για να τιμήσουν τη μνήμη της Μάρθης να θεσπίσουν μία υποτροφία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ψηφιακές και ήπιες δεξιότητες στις επιστήμες της αγωγής» που θα φέρει το όνομα της ως «Υποτροφία Μάρθη Ψαροπούλου».

Η υποτροφία θα δίνεται στην/ον απόφοιτο του τμήματος Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία κάθε ακαδημαϊκού έτους που θα συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό πτυχίου. Θα αφορά την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή της/του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με πλήρη απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης του ΔΠΜΣ.

Τα πιο σημαντικά