Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
υγείαΔıάσημη διατροφολόγος: Το κόλπο που θα σας κάνει να πάτε στην τοuαλέτα...

Δıάσημη διατροφολόγος: Το κόλπο που θα σας κάνει να πάτε στην τοuαλέτα μέσα σε 30 λεπτά

Μελέτες δείχνουν ότι μεταξύ 10-15% των Αμερικανών πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα του οποίου είναι η δυσκοιλιότητα.

Εκτός από καθαρτικά, πόσιμο νερό και, ίσως, τον καφέ, υπάρχουν λίγες επιλογές για γρήγορη ανακούφιση. Αλλά η διάσημη διατροφολόγος του TikTok, Vanessa Irene, έχει μια εναλλακτική πρόταση -η οποία, όπως λέει, παρέχει αποτέλεσμα μέσα σε μόλις 30 λεπτά.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι της στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο είχε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια προβολές, η προπονήτρια ευεξίας και διατροφολόγος λέει ότι το να πηγαίνετε στην τουαλέτα μία φορά την εβδομάδα «δεν είναι υγιεινό για εσάς».

«Λοιπόν, θα σας δείξω πώς να πάτε στην τουαλέτα μέσα σε 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να αγοράσετε κανένα φάρμακο. Θα σας το πω τώρα αμέσως», λέει η ειδικός και συνεχίζει συμβουλεύοντας τα εξής:

«Πρέπει να έχετε σέλινο, πρέπει να έχετε σπανάκι και πρέπει να τα βάλετε σε ένα μπλέντερ με λίγο νερό». Η Irene προειδοποιεί να μην χτυπήσετε τα υλικά τόσο ώστε να γίνουν χυμός, προκειμένου να αποφύγετε να αφαιρέσετε όλες τις ίνες.

@thevanessairene

How to go to the bathroom easily from nutritionist #health #wellness #nutrition

♬ Calm Down – Rema & Selena Gomez

Τι υποστηρίζει η επιστήμη για τη δυσκοιλιότητα

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα λαχανικά με υψηλή ποσότητα νερού και φυτικών ινών μπορούν να κάνουν τα τρόφιμα να ταξιδεύουν πιο γρήγορα μέσω του εντέρου, ρυθμίζοντας την πέψη. Το σέλινο αποτελείται περίπου κατά 95% από νερό, καθώς μια μερίδα περιέχει μισό φλιτζάνι. Ομοίως, το νερό αποτελεί το 93% του σπανακιού.

Οι ειδικοί λένε ότι οτιδήποτε από τρεις φορές την ημέρα έως τρεις φορές την εβδομάδα είναι μια φυσιολογική συχνότητα κένωσης του εντέρου.

Οι τρόποι πρόληψης της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνουν την πρόσληψη αρκετών φυτικών ινών (σε πράσινα λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως), την τακτική άσκηση και την κατανάλωση άφθονων υγρών, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

Τα πιο σημαντικά