Διάσημα αξιοθέατα πριν γίνουν… διάσημα!

28 Οκτωβρίου, 2015 10:11 ΜΜ
More videos

Πρόκειται για ορισμένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη του κόσμου. Πως ήταν όμως όταν κατασκευάστηκαν;

Δείτε για παράδειγμα πως κατασκευάστηκε η γέφυρα Golden Gate η οποία έχει γίνει ένα από τα πιο διεθνώς αναγνωρισμένα σύμβολα του Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Πολλοί είναι αυτοί που γνωρίζουν την περίφημη επιγραφή Hollywood στο Λος Άντζελες ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η αρχική επιγραφή ήταν “Hollywoodland” και δημιουργήθηκε το 1923 με σκοπό να διαφημίσει τα νέα οικοδομικά συγκροτήματα.

Θα δείτε επίσης και τον πύργο του Άιφελ ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1887 και 1889 ως είσοδος για την διεθνή έκθεση Universell αλλά και επι της ευκαιρίας της τότε 100ης επετείου της Γαλλικής Επανάστασης σήμερα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης του Παρισιού.

Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε φωτογραφίες από διάσημα έργα τα οποία έγιναν με την πάροδο του χρόνο και σύμβολα (ουρανοξύστες, εκκλησία ακόμα και φράγμα) κατά τη διάρκεια της κατασκευής τους.

Disneyland

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-01

Ο Walt Disney κατά τη διάρκεια κατασκευής της Disneyland στην Καλιφόρνια. 16 Απριλίου 1955.

Πύργος του Eiffel

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-02

Ο Πύργος του Eiffel κατά τη διάρκεια της κατασκευής του το 1887.

Γέφυρα Golden Gate

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-03

Τοποθέτηση των καλωδίων της γέφυρας στις 25 Οκτωβρίου 1935.

Όπερα του Σίδνεϊ

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-04

Κατασκευή της όπερας στις 19 Ιουνίου 1965. Ολοκληρώθηκε στο τέλος του 1969.

Ουρανοξύστης Petronas Twin Towers

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-05

Φωτογραφία της 8ης Μαΐου 1995 κατά τη διάρκεια κατασκευής του ουρανοξύστη ο οποίος ολοκληρώθηκε το 1996.

Δίδυμοι Πύργοι

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-06

Κατασκευή των Πύργων. Φωτογραφία της 11ης Φεβρουαρίου 1971.

Γέφυρα Brooklyn

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-07

Οι μηχανικοί και οι διαχειριστές της γέφυρα του Μπρούκλιν κατά τη διάρκεια της κατασκευής της. Φωτογραφία του 1880. Η γέφυρα άνοιξε το 1883.

Hollywood

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-08

Η αρχική επιγραφή ήταν “Hollywoodland” και δημιουργήθηκε το 1923 με σκοπό να διαφημίσει τα νέα οικοδομικά συγκροτήματα. Η κατάληξη “Land” αφαιρέθηκε το 1949 και έτσι η επιγραφή “Hollywood” έγινε το σήμα κατατεθέν της βιομηχανίας του Αμερικανικού κινηματογράφου.

Ουρανοξύστης Burj Khalifa

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-09

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2004 και ολοκληρώθηκε έξι χρόνια μετά τον Ιανουάριο του 2010.

Πύλη για τη Δύση

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-10

Η Πύλη για τη Δύση (Gateway Arch) είναι το ψηλότερο χαλύβδινο μνημείο του κόσμου. Βρίσκεται στο Σαιντ Λούις. Η ύψους 192 μ. αψίδα ολοκληρώθηκε το 1965 προς τιμήν των πρωτοπόρων που εγκατέλειψαν το Σαιντ Λούις και εγκαταστάθηκαν στην αμερικανική Δύση μετά το 1803. Είναι φτιαγμένη από πλάκες ανοξείδωτου χάλυβα που ανακλούν το φως. Το πλάτος της αψίδας είναι ίσο με το ύψος της.

Σαγράδα Φαμίλια

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-11

Σχεδιασμένη από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί . Αν και ημιτελής, η εκκλησία αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.Αν και η κατασκευή της Σαγράδα Φαμίλια είχε ξεκινήσει το 1882, όταν το έργο ανέλαβε ο Γκαουντί το 1883, τη μεταμόρφωσε με το αρχιτεκτονικό και μηχανικό στυλ του συνδυάζοντας το γοτθικό ρυθμό και μορφές Μοντερνισμού με φιλόδοξες διαρθρωτικές κολόνες και αψίδες

Φράγμα Hoover

diasima-aksiotheata-prin-ginoun-diasima-12

Κατασκευάστηκε κατά τα έτη 1931-1936, μεσούσης της Παγκόσμιας Ύφεσης του 1929 και εγκαινιάστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 1935 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Franklin D. Roosevelt. Στην κολοσσιαία κατασκευή εργάστηκαν χιλιάδες άτομα, ενώ κόστισε τη ζωή σε πάνω από εκατό απ’ αυτούς. Το φράγμα βαπτίστηκε προς τιμή του 31ου προέδρου, Herbert Hoover, γεγονός που μέχρι τις μέρες μας αφήνει ανάμεικτες εντυπώσεις.

via