Διαμαρτυρία στην Βέρνη: «Φέρτε όλους τους μετανάστες από την Λέσβο στην Ελβετία!»

13 Οκτωβρίου, 2020 3:22 ΜΜ
More videos

Διαμαρτυρία στην Βέρνη για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μετά από την πυρκαγιά στο camp των προσφύγων στην Mόρια της Μυτιλήνης στην Ελλάδα και με τους πρόσφυγες να έχουν γίνει θύματα συνεχίζονται οι δράσεις αλληλεγγύης
Χιλιάδες άτομα συναντήθηκαν στο καντόνι της Bέρνης της Ελβετίας και ζήτησαν από τους αρμόδιους το συντομότερο να δράσουν για την Μόρια.
Μετά από την διαμαρτυρία που έγινε στο καντόνι της Bέρνης πού είναι η πρωτεύουσα της Ελβετίας, μία μαζική διαδήλωση έγινε στους δρόμους της Bέρνης ενώ οι δρόμοι έκλεισαν για τα αυτοκίνητα. Χιλιάδες άτομα συναντήθηκαν μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο στην πλατεία Bundesplatz και διαμαρτυρήθηκαν με συνθήματα όπως “Πες το δυνατά με δυνατή φωνή-οι πρόσφυγες εδώ είναι καλοδεχούμενοι” και “Είμαστε όλοι αντικαπιτελιστές”, ενώ έκαναν έκκληση προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας να δεχθεί αμέσως όλους τους μετανάστες από την Μυτιλήνη της Ελλάδας.

Στις ομιλίες που έγιναν τονίστηκε ότι μετά από την πυρκαγιά στην Mόρια που ήταν το μεγαλύτερο κέντρο μεταναστών της Ευρώπης, περίπου 12.000 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά ζούνε στους δρόμους. 29 οργανώσεις μεταξύ των οποίων η Διεθνής Aμνηστία, το κόμμα Seebrucke Shweis και οργανώσεις Black Lives Matter, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία με κεντρικό σύνθημα “Εκκενώστε τώρα τα στρατόπεδα των προσφύγων”, ενώ στις ομιλίες που έγιναν, μετανάστες που είχαν περάσει απο την Μόρια, τόνισαν τις απάνθρωπες συνθήκες στην Μυτιλήνη.

…..

https://anfturkce.com/avrupa/bern-de-yunanistan-daki-muelteciler-icin-eylem-146828

11/10/2020

Σχ. : Συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα των διαδηλωτών. Να τους πάρει όλους η Ελβετία !

via tourkikanea