Διαλυμένο χέρι πυροσβέστη σώθηκε όταν οι γιατροί το έραψαν μέσα στην κοιλιά του

24 Αυγούστου, 20174:42 ΜΜ
More videos

Χειρουργοί έσωσαν το χέρι ενός πυροσβέστη αφότου συνθλίφθηκε, ράβοντάς το μέσα σε μια “τσέπη” του στομαχιού του για 3 εβδομάδες.

Ο Άντονι Σέγουαρντ ήταν μόλις 20 όταν το αριστερό του χέρι κατακρεουργήθηκε σε εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο υφασμάτων Χίθκοουτ στο Τίβερτον της Ντέβον.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάουθμιντ του Μπρίστολ, οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επέμβαση που θα επέτρεπε στο δέρμα να επουλωθεί και να δημιουργήσει παροχή αίματος στο χέρι του. Στην πορεία το αφαίρεσαν από την κοιλιακή του χώρα και το δέρμα διπλώθηκε για να καλύψει ολόκληρο το χέρι.

Η εταιρία υφασμάτων παραδέχτηκε πως δεν κατάφερε να πάρει αποτελεσματικά μέτρα για την αποφυγή της πρόσβασης στα επικίνδυνα τμήματα του μαγγάνου και των κυλίνδρων του, μεταξύ του Ιανουαρίου 2014 και του Αυγούστου 2016. Έτσι, ο δικαστής Στίφεν Νίκολς της επέβαλε πρόστιμο 325.500 ευρώ.

Ο χειρουργός Τζέιμς Χέντερσον, ανέφερε πως η κατάσταση των δαχτύλων του Άντονι μπορεί να βελτιωθεί με μοσχεύματα από τα δάχτυλα των ποδιών του, ώστε να “του δώσει καλά ακροδάχτυλα για το πιάσιμο λεπτών αντικειμένων”.

Ο Άντονι Σέγουαρντ ήταν μόλις 20 όταν το αριστερό του χέρι κατακρεουργήθηκε σε εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο υφασμάτων Χίθκοουτ στο Τίβερτον της Ντέβον.

Οι χειρουργοί έραψαν το χέρι του πυροσβέστη στο δέρμα της κοιλιακής του χώρας για 3 εβδομάδες. Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Σάουθμιντ του Μπρίστολ και επέτρεψε στο δέρμα να επουλωθεί και να δημιουργήσει παροχή αίματος για το χέρι του.

Μία σειρά φωτογραφιών δείχνει τα διάφορα στάδια της ανακατασκευής, μετά τη σύνθλιψη του χεριού από ένα βιομηχανικό μάγγανο.

Η πυροσβεστική καριέρα του Άντονι δεν βρίσκεται σε καλό σημείο και ανέφερε μετά την ακρόαση του ειρηνοδικείου του Έξετερ: “Ήταν μεγάλοι, οδυνηροί και δύσκολοι οι τελευταίοι 12 μήνες”.

Ο Άντονι έχει κάνει 2 επεμβάσεις για να διαχωρίσει τα δάχτυλά του και να μπορεί να τα κινεί ξεχωριστά.

Ο χειρουργός Τζέιμς Χέντερσον ανέφερε πως η κατάσταση των δαχτύλων του Άντονι μπορεί να βελτιωθεί με μοσχεύματα από τα δάχτυλα των ποδιών του, ώστε να “του δώσει καλά ακροδάχτυλα για το πιάσιμο λεπτών αντικειμένων”.

Η πυροσβεστική καριέρα του Άντονι δεν βρίσκεται σε καλό σημείο και ανέφερε μετά την ακρόαση του ειρηνοδικείου του Έξετερ: “Ήταν μεγάλοι, οδυνηροί και δύσκολοι οι τελευταίοι 12 μήνες”.

Το δικαστήριο έμαθε ότι μια μπάρα ασφαλείας θα μπορούσε να έχει αποτρέψει το ατύχημα, αλλά δεν είχε επισκευαστεί για 31 μήνες, ενώ υπήρχαν διαθέσιμα ανταλλακτικά.

Ο Άντονι ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον θεράπευσαν, λέγοντας: “Έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο”.

Ο εισαγγελέας Υγείας και Ασφάλειας, Πολ Μάνελ, ανέφερε πως η μπάρα στο μηχάνημα είχε χαλάσει, όμως υπήρχαν διαθέσιμα ανταλλακτικά για την επισκευή της. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη για 2 ολόκληρα χρόνια και 7 μήνες, μέχρι να συμβεί το ατύχημα του Άντονι τον Αύγουστο του 2016.

Αφότου έραψαν το χέρι του στην κοιλιακή του χώρα, το αφαίρεσαν όταν ήρθε η ώρα και το δέρμα διπλώθηκε για να καλύψει ολόκληρο το χέρι.

Η εταιρία ανέφερε πως ο Άντονι ήταν “πολύ πρόθυμος και ικανός” και πως το μηχάνημα έπρεπε να φυλασσόταν.

Ο Άντονι εργαζόταν για την εταιρία μόλις 4 μήνες και το ατύχημα συνέβη μόλις 15 λεπτά πριν τη λήξη της βάρδιάς του.

Η εταιρία ανέφερε: “Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είχε καταλάβει πως οι κύλινδροι περιστρέφονταν εκείνη την ώρα”.

Όμως χωρίς τη μπάρα ασφαλείας, το μηχάνημα δεν σταμάτησε.

Ο Μάνελ ανέφερε πως ο 21χρονος πλέον Άντονι υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς, που απαιτούσαν 6 επεμβάσεις και τακτικές φυσικοθεραπείες, ενώ θα μπορούσε να χάσει το χέρι του για πάντα.

Ο Κρίστιαν ΝτουΚαν είπε, εκ μέρους της εταιρίας, πως ήταν μια απόλυτη τραγωδία για το νεαρό άντρα και το ξεκίνημα της καριέρας του.

Ο Άντονι έχει κάνει 2 επεμβάσεις για να διαχωρίσει τα δάχτυλά του και να μπορεί να τα κινεί ξεχωριστά. Ο χειρουργός Τζέιμς Χέντερσον ανέφερε πως η κατάσταση των δαχτύλων του Άντονι μπορεί να βελτιωθεί με μοσχεύματα από τα δάχτυλα των ποδιών του, ώστε να “του δώσει καλά ακροδάχτυλα για το πιάσιμο λεπτών αντικειμένων”.

Ο Άντονι ευχαρίστησε τους γιατρούς που τον θεράπευσαν, λέγοντας: “Έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν πιστεύω πως θα μπορούσαν να κάνουν κάτι καλύτερο”.

Ανέφερε: “Ήταν ένα ατύχημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί” και πως η εταιρία μετανιώνει βαθύτατα για ό,τι συνέβη και απολογείται στον Άντονι, που ασκεί αγωγή εναντίον της. Επίσης, λέει πως ο Άντονι ήταν “πολύ πρόθυμος και ικανός” και πως το μηχάνημα έπρεπε να φυλασσόταν.

Οι τελευταίοι λογαριασμοί της εταιρίας παρουσίασαν κύκλο εργασιών 53 εκατ. ευρώ, με κέρδος άνω των 4,5 εκατ. ευρώ.

Ο Άντονι εκπαιδευόταν για να γίνει πυροσβέστης. Εργαζόταν για την εταιρία μόλις 4 μήνες και το ατύχημα συνέβη μόλις 15 λεπτά πριν τη λήξη της βάρδιάς του.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News