Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔιακοπή ρεύματος: Χάος στους δρόμους - Χωρίς φανάρια περιοχές της Αττικής

Διακοπή ρεύματος: Χάος στους δρόμους – Χωρίς φανάρια περιοχές της Αττικής

Με σβησμένα φανάρια η Αττική. Αλαλούμ στους δρόμους λόγω διακοπών ρεύματος.

Το απόλυτο χάος επικρατεί σε περιοχές της Αττικής, καθώς αυτήν τη στιγμή δεν λειτουργούν τα φανάρια στους δρόμους τους, εξαιτίας διακοπών ρεύματος.

Αυτήν την ώρα, στο Μαρούσι και σε ολόκληρη τη λεωφόρο Κηφισιάς, δεν λειτουργεί κανένας φωτεινός σηματοδότης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στη Γλυφάδα, τους Αγίους Αναργύρους και το Αιγάλεω, όπου επίσης δεν λειτουργούν φανάρια.

  • Εκτός λειτουργίας οι γραμμές υψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Εν τω μεταξύ, βυθίσεις της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος παρατηρούνται στην Αττική, εξαιτίας της υψηλής ζήτησης λόγω του καύσωνα αλλά και επειδή έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας γραμμές υψηλής τάσης Αχαρνών-Αγίου Στεφάνου λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Βαρυμπόμπη.

Οι υπεύθυνοι του ΑΔΜΗΕ βρίσκονται σε άμεση συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία προκειμένου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα να προστατευθούν από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα είναι ενεργό μεγάλο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας και συγκεκριμένα στη Βαρυμπόμπη. Οι εναέριες δυνάμεις ενισχύονται, καθώς η περιοχή είναι δύσκολα προσβάσιμη από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Ξέρουμε ότι την σημερινή ημέρα θα φτάσει στα ύψη η ζήτηση, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε τα 10600 MW σίγουρα. Υπάρχει πιθανότητα να συμβούν διακοπές ρεύματος για να μην γίνει γενικευμένο μπλακ άουτ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα για την ηλεκτροδότηση της χώρας, στο Πρώτο Πρόγραμμα, o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Γενικό μπλακ άουτ δεν μπορεί να συμβεί, θα είναι έγκλημα. Υπάρχουν μηχανισμοί που μπορούν να το αποτρέψουν», τόνισε.

Τα πιο σημαντικά