Διαγράφει τα χρέη των πολιτών της η Σλοβενία!

4 Αυγούστου, 2015 3:18 ΠΜ
More videos

Σε πλήρη εφαρμογή τίθεται από την Δευτέρα η νομοθεσία που ψήφισε τον Ιούλιο το κοινοβούλιο της Σλοβενίας και αφορά στην απαλλαγή πολιτών από χρέη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hina, οι πολίτες της χώρας που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να απαλλαγούν από τα χρέη τους.

Η κατάθεση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι συμφωνίες για τη διαγραφή των χρεών θα πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2016.

630,420,6,305195

Ο νόμος ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο πριν από 15 ημέρες και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, να αιτηθούν τη διαγραφή τους από τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό του κράτους.

Η δυνατότητα διαγραφής του χρέους αφορά χρέη τα οποία συσσωρεύτηκαν πριν από το 2014. Τη νομοθεσία αυτή θα εκμεταλλευτούν περισσότεροι από 70 δήμοι, προκειμένου να απαλλαγούν από χρέη, τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν.

Πηγή: sta.si (via)