Διαδραστικός χάρτης με όλα τα κρούσματα Έμπολα παγκοσμίως

29 Οκτωβρίου, 2014 11:06 ΠΜ
More videos

Ξεπέρασε τους 10.000 ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, την ώρα που οι νεκροί από τη νόσο πλησιάζουν τους 5.000, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, έως και τις 23 Οκτωβρίου 2014, ο ιός είχε ανιχνευθεί σε οκτώ χώρες: Γουϊνέα, Σιέρα Λεόνε, Λιβερία, Νιγηρία, Σενεγάλη, ΗΠΑ, Ισπανία και Μάλι.

Η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων και των θυμάτων αφορά τις τρεις πρώτες χώρες. Σε όλες τις άλλες μαζί έχουν καταγραφεί 27 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 10 νεκρών (οκτώ στη Νιγηρία και από ένα σε ΗΠΑ και Μάλι).

Η Λιβερία παραμένει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με τουλάχιστον 4.665 κρούσματα, εκ των οποίων τουλάχιστον 2.705 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Έπεται η Σιέρα Λεόνε με τουλάχιστον 3.896 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 1.281 νεκρών, και η Γουϊνέα με τουλάχιστον 1.553 κρούσματα (τουλάχιστον 926 ασθενείς έχουν καταλήξει).

Η χώρα που πιο πρόσφατα εντάχθηκε στον κατάλογο με κρούσματα και θύματα του Έμπολα είναι το Μάλι, το οποίο ανακοίνωσε στις 23 Οκτωβρίου το πρώτο του κρούσμα.

Στην έκθεση διευκρινίζεται ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων και των θυμάτων αντιπροσωπεύουν μόνο όσα περιστατικά έχουν μεταφερθεί στα νοσηλευτικά κέντρα και όχι τα «κρυφά» θύματα που πέθαναν στα σπίτια τους δίχως να αναφερθούν ποτέ.

bigstock-Stop-Ebola-738692201

Πατήστε πάνω στο χάρτη, ενεργοποιήστε την επιλογή “Zoonotic niche map” και πατήστε “Play”