Η διαδικασία μεταφοράς λεπίδων μιας ανεμογεννήτριας είναι πραγματικά εντυπωσιακή

1 Μαρτίου, 20174:52 ΠΜ
More videos

Η αιολική ενέργεια έχει γίνει μια πολύτιμη εναλλακτική λύση στη σημερινή εποχή που αναζητούμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τώρα, χιλιάδες χρόνια μετά την εφεύρεση του πρώτου ανεμόμυλου, εκατοντάδες πάρκα αιολικής ενέργειας έχουν κατασκευαστεί σε όλο τον κόσμο.

Οι ανεμογεννήτριες είναι οι δομές που συγκρατούν την αιολική ενέργεια και στη συνέχεια την μετατρέπουν σε χρησιμοποιήσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία, συχνά στα βουνά. Αλλά, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς αυτά τα γιγάντια πτερύγια ανεμογεννητριών μεταφέρονται όλη αυτή την διαδρομή από το έδαφος στην κορυφή ενός βουνού, χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας;

Ξέρουμε ότι είστε περίεργοι, οπότε θα σας δείξουμε πώς γίνεται.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς αρκετές  ανεμογεννήτριες μεταφέρθηκαν από το έδαφος προς την κορυφή του βουνού. Κάθε ανεμογεννήτρια, διαστάσεων τουλάχιστον 49 μέτρων σε μήκος και βάρους τουλάχιστον 80 τόνων, φορτώθηκε σε ένα φορτηγό και μεταφέρθηκε μέσα από απότομες πλαγιές με κλίση 30%  και 212 επικίνδυνες απότομες στροφές. Αυτό το επικίνδυνο αλλά εντυπωσιακό έργο το ανέλαβε μια εταιρεία παραγωγής ανεμογεννητριών, στην Κίνα.

Τα φορτηγά παρέδωσαν συνολικά 90 λεπίδες για τουρμπίνες. Τους πήρε πέντε ώρες για κάθε λεπίδα να φτάσει στην κορυφή, σε υψόμετρο 2900 μέτρα. Ένα μεγάλο επίτευγμα,δεν συμφωνείτε;

Σίγουρα εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση αυτών που οδηγούν τα φορτηγά! Μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομακτικό θα πρέπει να ήταν να οδηγήσουν ένα τεράστιο φορτηγό, που μεταφέρει έναν επιβάτη οκτώ τόνων μέσα από στενά, ανηφορικά δρομάκια πάνω στην βουνοπλαγιά; Μπορείτε να φανταστείτε επίσης να οδηγείτε δίπλα του; Ευτυχώς που τίποτα δεν πήγε στραβά σε όλα τα 90 ταξίδια!

Δείτε όλο το βίντεο

Αλλά πραγματικά, τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο, έτσι δεν είναι;  Μπράβο στους ανθρώπους που πήραν μέρος στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του εν λόγω κατορθώματος! Η Κίνα προσπαθεί για περισσότερη πράσινη  ενέργεια!  

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News