Τετάρτη, 29 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΔένδιας: «Θα μπορούσε και η ΝΔ να στηρίξει τον Μπουτάρη στις δημοτικές...

Δένδιας: «Θα μπορούσε και η ΝΔ να στηρίξει τον Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές»

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη- και τα θερμά λόγια που είπε  ο πρωθυπουργός για τον δήμαρχο, τα οποία πολλοί ερμήνευσαν ως στήριξη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Μπουτάρη- ο Νίκος Δένδιας έριξε «βόμβα» λέγοντας πως και η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει την στήριξη Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν έχει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό, αλλά μπορεί και η ΝΔ να επικοινωνεί με οποιονδήποτε έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοιχτής στην κοινωνία.

«Δεν υπάρχουν απόψεις που είναι μέσα στην κεντροαριστερά κι εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν γίνεται ο κ. Τσιπρας να έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό και να κάνει γύρους δεξιά και αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα κόμμα ευρύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να έχει ευρύτερους διαύλους επικοινωνίας.

Την συζήτηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσαμε να την κάνουμε κι εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως αν και κατά 99% η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στον δήμο Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε με νόημα ότι μπορεί να εξετάσει και την υποψηφιότητά Μπουτάρη. «Μπορούμε να σκεφτούμε και αυτό, είναι όλα ανοιχτά στη συζήτηση».

Όσον αφορά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το γεγονός ότι έτσι βρέθηκε απέναντι στις απόψεις Στουρνάρα, Βενιζέλου και Σαμαρά, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός κόμματος και όχι καθηγητής οικονομίας ή θεωρητικός της οικονομίας.

«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε όπως πάντα να μας ετεροπροσδιορίσει. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε απλά ότι εμείς δεν είμαστε θεωρητικοί της οικονομίας, υπέρ της μίας ή της άλλης γραμμής.

Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό θέμα είναι ένα θέμα που αφορά την βέλτιστη γραμμή διαβεβαίωσης των αγορών για τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να δανείζεται σε λογικά επιτόκια. Το πώς αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από τη συγκυρία, από τη δυνατότητα, από παράγοντες ξένους με εμάς, όπως η Ιταλία.

Η θέση Μητσοτάκη ήταν μια θέση ρεαλισμού. Ο Μητσοτάκης είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι καθηγητής οικονομίας. Είναι άλλη θέση του κ. Στουρνάρα και δεν θέλω να σχολιάσω τις απόψεις Βενιζέλου και Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης είπε ότι είναι ανοικτός σε οτιδήποτε διασφαλίζει την οικονομία της χώρας και τη δυνατότητα να δανείζεται με λογικά επιτόκια και με την τοποθέτηση του συμφωνώ απολύτως».

[iefimerida]

Τα πιο σημαντικά