Δεν υπάρχει ηλικία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα: η γιαγιά τελείωσε το γυμνάσιο στα 84

18 Ιουλίου, 20225:18 ΜΜ

Η οικογένειά της είναι πολύ περήφανη για αυτήν για αυτό το μεγάλο επίτευγμα.

Λένε ότι ποτέ δεν είναι αργά για μάθηση και μπορούμε εύκολα να το επαληθεύσουμε γιατί κάτι νέο μαθαίνεται κάθε μέρα. Όσο μικρή κι αν είναι, η γνώση είναι πάντα πολύτιμη με οποιοδήποτε μέτρο.

Και ενώ μπορεί να έρθει από οπουδήποτε, τα σχολεία είναι καταφύγια μάθησης. Στην πραγματικότητα, η εκπαίδευση είναι ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα, επομένως όλοι θα πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα δυνατό και υπάρχουν και εκείνοι που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά να επιστρέψουμε σε αυτούς.

Η Irma Gloria Esquivel είναι μια 84χρονη γυναίκα που μόλις αποφοίτησε από το Centro Bachillerato Tecnológico Agropecuario (CBTA) No. 74 στην Cadereyta Jiménez, Nuevo León , Μεξικό. Η γυναίκα δεν είδε κανένα εμπόδιο στην ηλικία της να πετύχει έναν από τους στόχους της και χάρη σε αυτή την επιμονή έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με το Milenio , η Ίρμα είχε την ακαδημαϊκή της πράξη την Τρίτη, 12 Ιουλίου, και ο δήμαρχος της πόλης, Cosme Leal, μοιράστηκε την ιστορία στον λογαριασμό του στο Facebook . Επιπλέον, αναγνώρισε την προσπάθεια και τον ενθουσιασμό της γυναίκας για το εν λόγω επίτευγμα.

«Πολλά συγχαρητήρια στην κυρία Irma Gloria Esquivel, γιατί στα 84 της τελείωσε το γυμνάσιο, στο CBTA 74 στο Tepehuaje, κάθε προσπάθεια έχει ανταμοιβή και αυτή η αποφοίτηση είναι ένα παράδειγμα που μας παρακινεί να μην δικαιολογούμε την εκπαίδευση, γιατί υπάρχει δεν υπάρχει ηλικία για να εκπληρώσουμε τα όνειρά μας, ο θαυμασμός μου για την κυρία Ίρμα, που είναι παράδειγμα για όλους», έγραψε ο Leal.

Συνοδευόμενη από την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της, η Ίρμα γιόρτασε το τέλος αυτού του ακαδημαϊκού σταδίου. Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη παρέλαβε το δίπλωμά της από τον δήμαρχο και πόζαρε με περηφάνια φωτογραφίσεις.

Η ανάρτηση του προέδρου έγινε σύντομα viral και οι χρήστες συνεχάρησαν την Ίρμα και την αναγνώρισαν ως παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση για όλους. Και είναι ότι η μελέτη απαιτεί όχι μόνο ψυχική προσπάθεια αλλά και σωματική, οικονομική και χρόνο.

Η κυρία Ίρμα συνοδευόταν από τα αγαπημένα της πρόσωπα σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ζωής της. Η εγγονή της αναγνώρισε επίσης την αξία της γιαγιάς της μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Μοιράστηκε μερικές φωτογραφίες που συνόδευσε με μια ωραία περιγραφή:

«Είμαστε πολύ περήφανοι για αυτήν, κατάφερε να εκπληρώσει έναν ακόμη από τους στόχους της. Και είμαστε χαρούμενοι που μπορέσαμε να είμαστε εκεί για να το δούμε. Ένα παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν για να μην εγκαταλείψουν ποτέ τους στόχους τους», είπε.

Πηγή: filoitexnisfilosofias.com

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News