Δεν ξέρετε τι να κάνετε με την ζωή σας; Διαβάστε το παρακάτω άρθρο!

28 Νοεμβρίου, 2015 8:08 ΜΜ
More videos

Οι περισσότεροι από εμάς υποφέρουμε κατά καιρούς από συναισθηματική εξουθένωση. Η μείωση της ενέργειας συνοδεύεται πάντα από αυξανόμενες αμφιβολίες για τον εαυτό μας. Αυτή ακριβώς είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες μας.

“Κατά την διάρκεια της ζωής μας μπορεί να βρεθούμε αρκετές φορές σε αδιέξοδο. Όλα μοιάζουν μάταια και δεν βλέπουμε τρόπο διαφυγής. Άσχετα από το στάδιο της ζωής που βρισκόμαστε, αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία την ζωής μας και δεν είμαστε σίγουροι για το πως θα πρέπει να συνεχίσουμε από δω και πέρα, πρέπει να επαναξιολογήσουμε τις προτεραιότητες μας.

Όταν ήμουν στο λύκειο πίστευα, ότι θα πρέπει να διαλέξω μια καριέρα, που να ικανοποιεί για το υπόλοιπο της ζωής μου. Τρομερά δύσκολο έργο! Πως μπορείς να ξέρεις στα 17 σου τι θα σε κάνει χαρούμενο σε 40 χρόνια;

Δεν μπορείς να ξέρεις. Βασικά, δεν ξέρεις τι θα σε κάνει χαρούμενο ούτε σε 5 χρόνια, πόσο μάλλον σε 50. Αυτό που ξέρουμε, όμως, με σιγουριά είναι τι μας κάνει χαρούμενους τώρα και αν η τωρινή μας απασχόληση δεν μας ικανοποιεί πρέπει να την αλλάξουμε. Όταν τα μεγαλύτερα παιδιά μου ετοιμάζονταν για το πανεπιστήμιο και έψαχναν να βρουν τι θέλουν να σπουδάσουν, πάντα του έλεγα να δοκιμάσουν ό,τι νομίζουν πως τους ευχαριστεί. Αν στην συνέχεια έβλεπαν, ότι το εργαστήριο που πήγαν ή το μάθημα που έκαναν δεν τους άρεσε να το διαγράφουν από την λίστα τους. Καμιά φορά νομίζω, ότι το νόημα της ζωής είναι να δοκιμάζουμε διάφορα πράγματα και να συνειδητοποιούμε ποια από αυτά δεν μας αρέσουν.

Πέρασα έναν ολόκληρο χρόνο ως αναπληρώτρια καθηγήτρια για να διαπιστώσω αν ήθελα πραγματικά να γίνω καθηγήτρια. Πέρασα πολύ ωραία εκείνον τον χρόνο, αλλά μιλώντας  με τους υπόλοιπους καθηγητές και βλέποντας τα θετικά και τα αρνητικά της δουλειάς, κατάλαβα, ότι δεν ήταν αυτή η καριέρα που ήθελα να ακολουθήσω.”

  • Δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον.

Η ζωή είναι γεμάτη από αναπάντεχες και ευχάριστες ανατροπές. Οπότε, αν κυνηγάμε ό,τι μας κάνει ευχαριστημένους το ταξίδι ζωής θα αποκτήσει αυτόματα περισσότερο ενδιαφέρον. Για παράδειγμα τώρα μπορεί να σας αρέσει να φτιάχνετε κοσμήματα. Σε λίγο καιρό μπορεί να τα πουλάτε. Σε πέντε χρόνια μπορεί να είστε μια επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι να κάνετε κάτι που σας ευχαριστεί.

  • Προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι με τις ατυχίες.

Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως τα σχεδιάζουμε. Κάποιες φορές πρέπει να κάνουμε θυσίες για να πετύχουμε ένα στόχο μας. Για παράδειγμα, μπορεί να μην ζείτε στο σπίτι των ονείρων σας, αλλά σκεφτείτε, ότι ζείτε σε ένα όμορφο σπίτι και έχετε την ευκαιρία να κυνήγησετε τα όνειρά σας. Και που ξέρετε, ενδεχομένως στο μέλλον να πάρετε και το σπίτι των ονείρων σας. Είπαμε η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις.

  • Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο.

Άσχημα πράγματα συμβαίνουν συνέχεια. Μπορεί την μια μέρα να έχετε την δουλειά και το σπίτι των ονείρων σας και την επομένη όλα αυτά να χαθούν. Κάθε νόμισμα, όμως, έχει πάντα δυο όψεις. Αυτές οι στιγμές είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να πάρετε μια άσχημη εμπειρία και να την μετατρέψετε σε κάτι καταπληκτικό.

  • Ξεπεράστε τους περισπασμούς. Σταματήστε να χρονοτριβείτε.

Δεν θα είστε ποτέ πιο νέοι από ότι είστε αυτή την στιγμή. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Αν δεν κυνηγήσετε τώρα τα όνειρα σας είναι πιθανόν να βρεθείτε κάποια στιγμή στο μέλλον χωρίς να έχετε τίποτα για το οποίο είστε περήφανοι. Αν θέλετε πραγματικά να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, ξεκινήστε τώρα. Τα πρώτα βήματα είναι πάντα δύσκολα, μετά όλα πέρνουν τον δρόμο τους. Βγείτε από το Facebook και πιάστε δουλειά. Τα όνειρα για να πραγματοποιηθούν χρειάζονται σκληρή δουλειά.

  • Κάντε ερωτήσεις στον εαυτό σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, κάντε του ερωτήσεις και γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας. Ξεκινήστε διαλογισμό. Ξεκινήστε διαλογισμό. Γράψτε σε ένα χαρτί όλα τα πράγματα που θέλετε να κάνετε και καταστρώστε το σχέδιο για να τα πετύχετε. Ονειρευτείτε τον εαυτό σας να κάνει αυτά τα πράγματα.

  • Γίνετε εθελοντές.

Αν υπάρχει κάποια δουλειά ή κάποιο χόμπι, που νομίζετε, ότι σας αρέσει, προσφερθείτε να την κάνετε εθελοντικά. Καμιά φορά νομίζουμε, ότι μας αρέσει κάτι, αλλά όταν το κάνουμε στην πράξη συνειδητοποιούμε, ότι δεν μας κάνει. Είναι σημαντικό να μάθουμε όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούμε για αυτό που θέλουμε να κάνουμε, πριν αλλάξουμε πορεία στην ζωή μας.

  • Κάντε οικονομίες.

Αν θέλετε να μετακομίσετε ή να σπουδάσετε κάτι καινούργιο, ίσως είναι καλό να βρείτε μια δουλειά, που θα σας παρέχει τους πόρους για να το πετύχετε. Ή μπορεί να κάνετε κάποια δουλειά που σας αρέσει, για να μαζέψετε εμπειρία και να βελτιωθείτε, χωρίς να πληρώνεστε. Με αυτόν τον τρόπο, όμως, όσο δύσκολο και αν είναι, επενδύετε στο μέλλον σας. Τα όνειρα απαιτούν θυσίες.

  • Να είστε ανοιχτοί σε όλα τα ενδεχόμενα.

Πρέπει να αρπάζετε κάθε ευκαιρία που βρίσκετε στον δρόμο. Δεν ξέρετε ποτέ που θα σας οδηγήσει. Μπορεί οι ευκαιρίες να μην έρχονται πάντα την κατάλληλη στιγμή, αλλά όπως και να έχει δεν πρέπει να τις αφήνετε ανεκμετάλλευτες, γιατί μπορεί να μην τις ξαναβρείτε.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε, όταν πρόκειται να δείτε τι θα κάνετε με την ζωή σας, είναι ότι δεν πρέπει να μένετε άπραγοι. Κάντε συνειδητές επιλογές και δοκιμάστε πράγματα. Στο τέλος δεν θα μετανιώσετε για τίποτα από αυτά που δοκιμάσατε και αποτύχατε, αλλά για αυτά που δεν δοκιμάσατε ποτέ.