Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Δεν ξεχνώ, θα τρέξω μαζί με 57 ψuχές»: Yπερμαραθωνοδρόμος θα διανύσει 400...

«Δεν ξεχνώ, θα τρέξω μαζί με 57 ψuχές»: Yπερμαραθωνοδρόμος θα διανύσει 400 χλμ. μέχρι τα Τέμπη

Η ιδιαίτερη κίνηση του Νίκου Κόντη και το μήνυμά του για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Yπερμαραθωνοδρόμος θα τρέξει απόσταση 400 χιλιομέτρων μέχρι τα Τέμπη, στη μνήμη των 57 νεκρών της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Δείτε το βίντεοΟ κ. Νίκος Κόντης μίλησε στο Action24 για την προσπάθειά του και ενημέρωσε πως θα τρέχει από σήμερα, Σάββατο (24/2), έως και την Τρίτη για να φτάσει στο «σημείο μηδέν», όπως αποκάλεσε το σημείο του δυστυχήματος.

Κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Δεν ξεχνώ», αλλά και μία λίστα με τα ονόματα των θυμάτων, επεσήμανε πως αποφάσισε να αναλάβει δράση και να σταματήσει να είναι αμέτοχος.

«Η κίνηση δεν είναι συμβολική. (…)  Οι περισσότεροι κάθονται και βλέπουν και κρίνουν από μακριά, εγώ αποφάσισα να κάνω ενέργειες μαζί με όσους έχασαν τα αγαπημένα τους άτομα, τους τραυματίες και όλο τον κόσμο που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, για να ζήσουμε πιο ελεύθερα, πιο δημοκρατικά και πιο δίκαια» είπε.

«Και αυτή την κίνηση που κάνω είναι στη μνήμη των παιδιών αυτών, σε αυτές τις ψυχές, που θα τρέξω μαζί τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Απαντώντας σε όσους εκφράζουν ανησυχίες για την ασφάλεια του, καθώς θα τρέχει στον δρόμο, ανάμεσα σε οχήματα, ανέφερε πως αισθάνεται πιο ασφαλής να τρέξει μέχρι τα Τέμπη από το να μπει στο τρένο.

«Νιώθω πιο ασφαλής να πάω με τα πόδια στο σημείο μηδέν, από το να ταξιδέψω με το τρένο» δήλωσε ειδικότερα και κατήγγειλε πως ακόμα και τώρα, έναν χρόνο μετά, «το δίκτυο είναι πολύ ελλιπές, το ξέρουν όλοι αυτοί που διοικούν αυτό τον Οργανισμό και αυτοί που κυβερνούν αυτή τη χώρα».

«Τρίτη απόγευμα με βράδυ θα είμαι στο σημείο της δολοφονίας» σημείωσε, σε άλλο σημείο και έστειλε το δικό του μήνυμα στους πολίτες, «να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας».

Την προσπάθεια του κ. Κόντη στηρίζει και ο Χριστόφορος Κωνσταντινής, ο οποίος έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα. 

«Δεν ξεχνάμε ούτε εμείς, ούτε ο ελληνικός λαός» επεσήμανε αυτός, με τη σειρά του.

«57 νεκροί και 180 τραυματίες, ένας λαός φωνάζει για δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι κρύβονται πίσω από τις ασυλίες τους και κουνούν το δάχτυλο, τα βαγόνια θανάτου λειτουργούν κανονικά, όπως και πριν» κατήγγειλε.

Και ο κ. Κωνσταντής επεσήμανε πως ο κ. Κόντης είναι πιο ασφαλής στον δρόμο απ΄ότι σε κάποιο βαγόνι τρένου.

Τα πιο σημαντικά