Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2024
ΕλλάδαΔεν το ήξερε κανείς: Αuτή τη δουλειά έκανε πριν γίνει αστυνομικός ο...

Δεν το ήξερε κανείς: Αuτή τη δουλειά έκανε πριν γίνει αστυνομικός ο Γιώργος Καλιακμάνης – Η καταγωγή για την οποία είναι περήφανος

Γιώργος Καλλιακμάνης είναι είναι από τους πιο έμπειρους Έλληνες Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μετά την νίκη του στις εκλογές Νοεμβρίου 2018.

Έχει ασχοληθεί με πολύκροτες υποθέσεις και εγκλήματα που σόκαραν όλη την Ελλάδα, όπως η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο και η υπόθεση δολοφονίας των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο Γεώργιος Καλλιακμάνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο, από όπου κατάγεται, στις 29 Οκτωβρίου 1968, είναι 53 ετών, ανήκει στο ζώδιο του Σκορπιού, το Facebook του είναι George Kalliakmanis και κατετάγη στην Ελληνική Αστυνομία το έτος 1995.

Η πορεία του Γιώργου Καλλιακμάνη

Μετά την αποφοίτηση του από την σχολή Αστυφυλάκων, τοποθετήθηκε ως Αστυφύλακας στη διεύθυνση αστυνόμευσης στον Αερολιμένα Αθηνών, στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στο τμήμα ασφαλείας.

Στην αρχή εργάσθηκε στις έρευνες, αποσπάστηκε, για τρεις περίπου μήνες, στο τμήμα τάξης του Δυτικού Αερολιμένα και κατόπιν μετατέθηκε στο έλεγχο διαβατηρίων, όπου και εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή στα διαβατήρια.

Το 1998 εισήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στην σχολή Αρχιφυλάκων και το 2005 προήχθη με προαγωγικές εξετάσεις στο βαθμό του Ανθυπαστυνόμου 7ος στα 500 άτομα.

Μιλάει αγγλικά και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη γυμναστική.

Το 2001 ανέλαβε την ίδρυση του πρώτου γραφείου εξέτασης ταξιδιωτικών εγγράφων, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αποκτώντας εξειδίκευση στην εξέταση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων.

Εξάρθρωσε εκατοντάδες κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων.

Παρακολούθησε σεμινάρια ανίχνευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, ασφάλειας αεροδρομίων και ασφαλείας πτήσεων, καθώς και αντιμετώπισης αεροπειρατειών από Αμερικάνους, Αυστραλούς, και Καναδούς Αξιωματικούς.

Συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων, ενώ παράλληλα εκλέχθηκε αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Το 2010 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και παράλληλα το 2012 εκλέχθηκε στο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Το 2013 εκλέχθηκε στο ΔΣ της νεοσύστατης Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και με ψηφοφορία μεταξύ των μελών του ΔΣ, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης.

Σήμερα κατέχει τον βαθμό του Αστυνόμου Β´, είναι πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Αναλαμβάνοντας την προεδρία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, πραγματοποίησε σημαντικές δράσεις που ενίσχυσαν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργούσαν καινούργιες προϋποθέσεις στη σχέσεις Κοινωνίας και Αστυνομίας.

Το 2017 ηγήθηκε Πανελλήνιας Παράταξης Αστυνομικών και πήρε μέρος στις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδος και εκλέχθηκε ο ίδιος στην εκτελεστική γραμματεία, καταλαμβάνοντας και τρεις θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης έχει βραβευτεί για την προσφορά του στην ΕΛ.ΑΣ.

Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, τον ΤΗΟΜΑΣ MILLER.

Επίσης, βραβεύτηκε για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, ο ίδιος βραβεύτηκε δυο φορές από την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων για την προσφορά του στον πολιτισμό και από τον όμιλο Ουνέσκο Νοτίων Προαστίων για το έργο του και την μεγάλη προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία.

Βραβεύτηκε από τον ΟΦΚΑΘ για την προσφορά του στον εθελοντισμό και από την ένωση πυροτεχνουργών Ελλάδος.

Έχει βραβευτεί και από τον Ελληνικό σύλλογο διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς για την προσφορά του στον άνθρωπο την κοινωνία και τον πολιτισμό.

 

 

Γιώργος Καλλιακμάνης πορεία

1731

1732

 

Τα πιο σημαντικά