«Δεν θα στείλει κανένας το παιδί του στο σχολείο» – Νέες κινητοποιήσεις κατά της χρήσης μάσκας

8 Σεπτεμβρίου, 20201:04 ΜΜ
More videos

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μάσκας στα σχολεία ετοιμάζουν γονείς στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου επαγγελματίες, φορείς και πολίτες διοργανώνουν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο ενάντια στα μέτρα για τον κορονοϊό.

Την επόμενη κινητοποίησή τους σχεδιάζουν γονείς που χτες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της επιβολής μάσκας στους μαθητές.

Η κα Μαίρη Θεοχαρίδου, μητέρα παιδιού και διοργανώτρια της χτεσινής συγκέντρωσης και πορείας μιλώντας στο Sputnik τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες «θα πραγματοποιηθεί σίγουρα και νέα κινητοποίηση» κατά της μάσκας και των άλλων μέτρων του κορονοϊού, η οποία θα αποφασιστεί, όπως είπε, έπειτα από συζητήσεις με γονείς σε άλλες πόλεις στις οποίες επίσης πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις.

Σύμφωνα με την κα Θεοχαρίδου, η αντίδραση των γονέων δεν έχει να κάνει μόνο με τη χρήση της μάσκας. «Υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση της μάσκας. Όμως η μάσκα είναι το λιγότερο από αυτά που θα μας συμβούν εξαιτίας του νόμου 4682 (σ.σ. αφορά κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού) δηλαδή τα υποχρεωτικά τεστ και οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στα παιδιά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη χτεσινή κινητοποίηση των γονέων η πρόταση που ακούστηκε από διοργανωτές και ομιλητές περί αποχής των παιδιών από τα σχολεία έτυχε ισχυρού χειροκροτήματος και, όπως είπε η κα Θεοχαρίδου, οι γονείς θα αντισταθούν στα μέτρα του κορονοϊού, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στα σχολεία. «Θα γίνει αποχή από τα σχολεία. Δεν θα στείλει κανένας το παιδί του στο σχολείο» ξεκαθάρισε.

Συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο το Σάββατο

Την ίδια ώρα, άλλες ομάδες πολιτών και κυρίως επαγγελματιών διοργανώνουν το προσεχές Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο ζητώντας να μη γίνει νέο lockdown, να μην παρθούν άλλα μέτρα τα οποία, όπως λένε, πλήττουν τους επαγγελματίες και να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Στη συγκέντρωση αυτή θα συμμετάσχουν και οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» οι οποίοι βρέθηκαν και στη χτεσινή συγκέντρωση των γονέων όπως ανέφερε στο Sputnik ο Δημήτρης Ζιαμπάζης, που, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «καλά θα κάνει η κυβέρνηση να ακούσει πλέον την κοινωνία».

Επίσης, διευκρίνισε ότι οι «Ενωμένοι Μακεδόνες» δεν είναι διοργανωτές αλλά ότι απλώς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του προσεχούς Σαββάτου, ημέρα κατά την οποία ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιήσει ομιλία στους παραγωγικούς φορείς.

«Θέλουμε να αποφύγουμε ένα δεύτερο ενδεχόμενο lockdown αλλά και τα παράλογα μέτρα επιβολής τα οποία έχουν επιβληθεί και στην εστίαση και τώρα στα παιδιά μας στα σχολεία. Εκείνη τη μέρα θα είναι ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ. Θα είμαστε κι εμείς εκεί με τις γαλανόλευκες σημαίες μας για να δώσουμε μια δυναμική παρουσία» επισήμανε ο κ. Ζιαμπάζης.

Χρήση μάσκας λένε οι ειδικοί

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έχει αναφερθεί πολλές φορές για την προστασία που προσφέρει η μάσκα. Στην τελευταία ενημέρωση που πραγματοποίησε την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θέμα και ειδικά στη χρήση μάσκας και από τα παιδιά τονίζοντας πως «η χρήση της μάσκας προτείνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef ως ένα μέρος συνόλου μέτρων Δημόσιας Υγείας».

Επισήμανε δε, ότι με τη χρήση της μάσκας «τα μικρά αεροσταγονίδια που εκπέμπουμε με ένα φτάρνισμα μπορεί να φτάσουν στα 7-8 μέτρα απόσταση και να παραμείνουν στον αέρα για σημαντικό χρονικό διάστημα. Έτσι, σαν ένα απλό μηχανικό μέτρο, αλλά και με ειδικά φίλτρα, η μάσκα μπορεί να περιορίσει τη διασπορά», ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα μικρά παιδιά ως προς την ορθή χρήσης της.

«Φυσικά και στα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα στα νήπια, στα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, η χρήση της έχει πολλαπλά εφαρμοστικά προβλήματα. Και θα έχει περισσότερο εκπαιδευτικό χαρακτήρα» είχε τονίσει ο κ. Τσιόδρας, προσθέτοντας με νόημα όμως ότι «το παράδειγμα στα παιδιά το δίνουμε οι υπόλοιποι, οι μεγάλοι, με τη συμπεριφορά μας. Αν οι γονείς φοράνε τη μάσκα ως μέρος της καθημερινής δραστηριότητας, εκεί που απαιτείται βέβαια, τότε περνάνε το μήνυμα στα παιδιά ότι δεν είναι κάτι δυσάρεστο».

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News