Δεν λέει συγνώμη ο Μπακογιάννης για την εμφάνιση του χωρίς μάσκα αλλά ζήτησε και τα ρέστα

16 Σεπτεμβρίου, 2020 5:04 ΜΜ
More videos

Αυτή τη φορά δεν ζήτησε συγγνώμη. Αυτή τη φορά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης όχι μόνο δεν παραδέχτηκε το λάθος του, όπως είχε συμβεί για τον συνωστισμό στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, αλλά ζήτησε και τα ρέστα.

Μιλώντας για υποδειγματική λειτουργίας της Τεχνόπολης όλο το καλοκαίρι “με 35 συναυλίες που στήριξαν τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους σε μια δύσκολη περίοδο” ανέφερε ότι μέχρι προχτές το βράδυ που παρευρέθηκε στη συναυλία της Άννας Βίσση η χρήση της μάσκας ήταν υποχρεωτική μόνο κατά την είσοδο και την έξοδο, δικαιολογώντας έτσι τον λόγο που δεν φορούσε μάσκα. Προφανώς άμα κάθεσαι στο τραπέζι με παρέα δεν “κολλάει”.

Για την απόφαση του να παρακολουθεί χωρίς μάσκα τη συναυλία, ασκήθηκε έντονη κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, αλλά και πολίτες. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα: “Με σχεδόν διακόσια κρούσματα στην Αττική, ο δήμαρχος του μεγάλου περιπάτου δίνει και πάλι το λαμπρό παράδειγμα, όπως τότε με το σιντριβάνι της Ομόνοιας.”

Ολόκληρη η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη

Καλημέρα. Να είμαστε ξεκάθαροι. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όλο το καλοκαίρι, απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει άψογες εκδηλώσεις, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλεια όλων, με επαγγελματισμό υψηλού επιπέδου και με απόλυτη υπευθυνότητα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

35 συναυλίες που στήριξαν τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους στον πολιτισμό σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν είναι θεωρία, το καταφέραμε στην πράξη.

Με πληρότητα 44% , ενσυνείδητα χαμηλότερη ακόμη και από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες (75% μέχρι χθές, 50% από σήμερα), με υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και την έξοδο, με ταξιθεσία, με αποστάσεις, με καθήμενους μόνο. Με την ίδια υπευθυνότητα προσαρμοζόμαστε και στα νέα μέτρα, από σήμερα και οι καθήμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες. Προφανώς θα συνεχίσω κι εγώ αλλά και όλοι όσοι αγαπούν τον πολιτισμό να συμμετέχουμε στις υποδειγματικές εκδηλώσεις της Τεχνόπολης. Και επειδή όσοι έρχονται δίνουν τα εύσημα στην ομάδα της Τεχνόπολης, εκείνοι που μας αμφισβητούν, ας έρθουν σε μια από τις επόμενες συναυλίες για να το διαπιστώσουν με τα ίδια τους τα μάτια. Θα περάσουν καλά και με απόλυτη ασφάλεια. Σας περιμένουμε. Εδώ ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Καλημέρα. Να είμαστε ξεκάθαροι. Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων όλο το καλοκαίρι, απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώνει…

Gepostet von Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis am Mittwoch, 16. September 2020