«Δεν ήθελα να χαλάσω χατίρι στην Αμέλια – Αφήστε με να πάω στην κηδεία της» λέει ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε

24 Αυγούστου, 20227:23 ΜΜ

Ο πατέρας του κοριτσιού λέει ότι πανικοβλήθηκε – Οι γονείς εργάζονταν σκληρά για να μη λείψει τίποτα στη μικρούλα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό, σε παραλία της Κορινθίας.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο πατέρας σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του στο Α.Τ. της περιοχής του.

Στο άκουσμα της απόφασης ο 42χρονος πατέρας ξέσπασε σε λυγμούς και είπε πως θέλει να μιλήσει στην εν διαστάσει σύζυγό του και να ζητήσει να του επιτραπεί η παρουσία του στην κηδεία της μικρούλας.

Ο πατέρας δήλωσε στην απολογία του ότι πανικοβλήθηκε όταν είδε το παιδί να βυθίζεται στη θάλασσα: «Πανικοβλήθηκα όταν το παιδί έπεσε στη θάλασσα. Δεν είχε μαγιό γιατί η μαμά της το είχε ξεχάσει. Δεν της χάλαγα χατίρι».

Όπως περιέγραψε, η 6χρονη Αμέλια λάτρευε να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα, όπου καθόταν και ζωγράφιζε κάθε φορά που πήγαιναν εκεί για μπάνιο. Το μεσημέρι της Δευτέρας ο πατέρας με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος βρίσκεται σε διάσταση με τη σύζυγό του, πήρε το κοριτσάκι για να πάνε μαζί για φαγητό. Ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και θα πήγαιναν για μπάνιο. Η 6χρονη ζήτησε από τον πατέρα της να πάνε στην παραλία και να μπει στην βάρκα.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι άκουσαν το κοριτσάκι να ζητάει αυτή την χάρη από τον μπαμπά του. Εκείνος απάντησε ότι δεν είχαν μαζί τους μαγιό, όμως η μικρούλα επέμεινε και έτσι ο ίδιος δεν θέλησε να της χαλάσει χατίρι. Ο πατέρας πήρε ένα σωσίβιο, το φόρεσε στη μικρή και μπήκε μαζί της θάλασσα για να φτάσουν στη βάρκα, η οποία βρισκόταν γύρω στα 25 μέτρα από την ακτή. Όπως περιέγραψε ο πατέρας στους λιμενικούς, όταν έφτασαν στη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως το παιδί του γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News