Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΔεν γλιτώνει τελικά ο Πέτρος Φιλιππίδης – Πόσο θα μείνει στη φυλακή....

Δεν γλιτώνει τελικά ο Πέτρος Φιλιππίδης – Πόσο θα μείνει στη φυλακή. «Μέσα στο αυτοκίνητο έκανε»

Τρομερές αποκαλύψεις για την πολύκροτη δίκη, την ποινή που θα επιβληθεί στον κατηγορούμενο ηθοποιό, αλλά και την ημερομηνία που θα έχουμε την απόφαση!

Η δίκη Φιλιππίδη φτάνει στο τέλος της και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου και θα γνωστοποιηθεί το αν ο γνωστός ηθοποιός είναι αθώος ή ένοχος, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Είναι γνωστό ότι η πρόταση της εισαγγελέως είναι αθωωτική για το βιασμό, αλλά καταδικαστική για τις απόπειρες βιασμού.

Για το θέμα μίλησε ο νομικός και εκπρόσωπος της τρίτης καταγγέλλουσας, Πέτρος Βαγγόπουλος, δίνοντας τη δική του οπτική για την κατάληξη της υπόθεσης.

«Και η απόπειρα βιασμού είναι πολύ σοβαρό αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος που επισύρει ποινή καθείρξεως. Η διαφορά με την πρώτη πράξη είναι ότι εκείνη ήταν τετελεσμένη, ενώ σε αυτή την πρόλαβε να ολοκληρωθεί από εξωτερική αίτια. Στη δική μου περίπτωση, μέσα στο αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος δεν υπαναχώρησε επειδή το μετάνιωσε, αλλά επειδή εξωτερικά αίτια που τον εμπόδισαν για να μην προχωρήσει στο βιασμό», είπε αρχικά, σχολιάζοντας στη συνέχεια την εισαγγελική πρόταση:

«Η εισαγγελική πρόταση για την περίπτωσή μας είναι εξαιρετική και πιστεύουμε ότι το δικαστήριο με το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει, έχει έναν μονόδρομο. Τα αδικήματα είναι κατά συρροή για τις απόπειρες του 2010 και του 2014 μιλάμε για 2 κατ’ ελάχιστον χρόνια φυλάκισης ως 8 χρόνια κάθειρξης. Αν υπάρχει ελαφρυντικό από 1 ως 8».

Τέλος, προχώρησε σε μια εκτίμηση: «Θα επιβληθεί μια ποινή βάσης και θα προστεθεί ένα μέρος από τη δεύτερη πράξη και θα συγχωνευτεί σε μια συνολική ποινή που θα του επιβληθεί. Οι ποινές για πάνω από 5 χρόνια κάθειρξης δεν αναστέλλονται. Δίνει ο νόμος όμως το δικαίωμα να έχει ανασταλτική δύναμη η έφεση που θα ασκήσει η πλευρά Φιλιππίδη και το δικαστήριο ερευνά αν θα τον αφήσει ελεύθερο μέχρι το εφετείο. Σαν τον Λιγνάδη δηλαδή».

Παράλληλα, ανέφερε πως η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου!
Τα πιο σημαντικά