Μητσοτάκης: «Δεν έχουμε σχέση με την ακροδεξιά»

27 Αυγούστου, 2017 6:29 ΜΜ
More videos

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως παρά τα όσα του καταλογίζουν, το κόμμα του δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά και δήλωσε «αθεράπευτα αισιόδοξος» για τις προοπτικές της χώρας. Υπογράμμισε πως είναι ώρα για την επανεκκίνηση της χώρας, που θα έρθει με τις προσωπικές υπερβάσεις των πολιτικών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο Κ. Μητσοτάκης στάθηκε σε όσα του χρεώνουν για αντικομμουνιστική πολιτική της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως είναι πολιτικά ανιστόρητο να αμφισβητείται η «σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη» που άφησαν πίσω τους οι Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και υποστήριξε ότι είναι κατά κάθε μορφής ολοκληρωτισμού που ασκεί βία.

«Έχω την τιμή και την ευθύνη να ηγούμαι μιας μεγάλης παράταξης που έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση κι άφησε πίσω το οδυνηρό παρελθόν. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συγκυβέρνησε με την Αριστερά όταν οι περιστάσεις το επέβαλαν. Ο Παύλος Μπακογιάννης πλήρωσε με τη ζωή του, το πάθος του να χτίζει γέφυρες εκεί που άλλοι ύψωναν τείχη.

Το να αμφισβητούν κάποιοι τη σπουδαία δημοκρατική παρακαταθήκη της Νέα Δημοκρατίας είναι πολιτικά ανιστόρητο. Να το επιχειρούν, μιλώντας για δήθεν ακροδεξιές παρεκκλίσεις, αυτοί που συγκυβερνούν με τον Πάνο Καμμένο είναι απλά γελοίο. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει υψηλότερη αξία από την ελευθερία. Για αυτό κάθε μορφή Ολοκληρωτισμού που περιορίζει ελευθερίες και ασκεί μαζική βία είναι αποκρουστική».

«Αθεράπευτα αισιόδοξος» για τις προοπτικές της Ελλάδας

Αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας, υποστήριξε ότι παραμένει «αθεράπευτα αισιόδοξος για τις προοπτικές της πατρίδας μας» και πρόσθεσε ότι οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τη δική τους ιστορία. Έκανε λόγο για επανεκκίνηση που μπορεί να επιτευχθεί με προσωπικές υπερβάσεις των πολιτικών, που θα πρέπει να απαντήσουν με σαφήνεια στα ερωτήματα των πολιτών.

«Η χώρα ζητά επανεκκίνηση. Πίσω από την σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται, δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Ήρθε η ώρα κι εμείς οι πολιτικοί να κάνουμε τις δικές μας. Να απαντήσουμε με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα των πολιτών. Πως θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πως θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πως δεν θα τρέχω από υπηρεσία σε υπηρεσία για κάνω τη δουλειά μου; Πως θα αποκτήσει το πτυχίο μου αξία; Πως πάω σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και θα ξέρω ότι θα με φροντίσουν; Πως θα νιώσω ασφαλής στη γειτονιά μου;».

Πηγή: thepressproject