Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024
Ελλάδα«Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το αν χρειάζομαι κάτι και πώς θα γυρίσω...

«Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το αν χρειάζομαι κάτι και πώς θα γυρίσω στην Κρήτη»: Ο Άγγελος Τσιαμούρας συγκινεί

Ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας από την Ιεράπετρα της Κρήτης φιλοξενήθηκε από την εκπομπή “Το πρωινό” την Δευτέρας και μίλησε για την εμπειρία του καθώς ο Άγγελος επέζησε από την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη ενώ βοήθησε να σωθούν και δεκάδες άλλα άτομα. Ενώ αναφέρει και το παράπονό του ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για αυτόν.

Άγγελος Τσιαμούρας: «Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για το αν χρειάζομαι κάτι και πώς θα γυρίσω στην Κρήτη»

Ο 18χρονος φοιτητής Άγγελος Τσιαμούρας από την Ιεράπετρα, είχε πάει στην Πάτρα για το τριήμερο του καρναβαλιού και επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με την μοιραία αμαξοστοιχία. Ο Άγγελος Τσιαμούρας ήταν ένας από τους ανθρώπους, που διασώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών, που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, και με αυτοθυσία βοήθησε για να σωθούν και όσοι περισσότεροι μπορούσε.

Άγγελος Τσιαμούρας: «Ήταν κάτι απάνθρωπο»

Ο Άγγελος βρισκόταν στο βαγόνι 6 την ώρα της σύγκρουσης. Όπως ανέφερε ο νεαρός “για εμένα ήταν σαν ταινία, δεν κατάλαβα πολλά. Μόλις ξεκίνησαν τα πρώτα ουρλιαχτά, οι φωνές, λίγο οι μυρωδιές, τότε ήξερα ότι πρέπει κάτι οπωσδήποτε να κάνω.

Ήταν τρομερά ανησυχητικό, κάποιες εικόνες εύχομαι να μην τις δει ποτέ κανείς. Ήταν κάτι απάνθρωπο”.

Από τις 23.20 που συγκρούστηκαν τα τρένα έως περίπου τις 02.30 το πρωί βρισκόταν στο σημείο και βοηθούσε τους συνανθρώπους του, “έβλεπα κόσμο να μην βοηθάει, ενώ ήμασταν όλοι σε μια ηλικία που είναι πιο εύκολο σωματικά να βοηθήσουμε. Μπορούσαμε να σώσουμε έστω 1 παραπάνω, αν 1 παραπάνω παιδί ερχόταν. Ο κος Γιώργος ήταν ο πρώτος που μπήκε στο βαγόνι 3, προτού καν έρθει η ΕΜΑΚ, η οποία ήρθε περίπου 1 ώρα μετά”.

Όπως αναφέρει, η μητέρα του πήρε το αεροπλάνο από την Κρήτη για Θεσσαλονίκη, πήρε το λεωφορείο για Λάρισα, όπου και βρήκε το γιο της, έπειτα με το πλοίο γύρισαν στο νησί. “Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να με ρωτήσει χρειάζεσαι ρούχα; Είχα δώσει όλα μου τα ρούχα στους πληγέντες, ήμουν με κοντομάνικο. Δεν με ρώτησε κανείς, πως θα πας στην Κρήτη; Πως θα το κάνεις αυτό; Κανείς δε με βοήθησε από την Κυβέρνηση να γυρίσω σπίτι μου”.

Ακόμη αναφέρει πως έλαβε μονάχα ένα τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, “μου μόλις της απάντησα πως είμαι καλά, εκεί μου έκλεισε το τηλέφωνο. Δεν υπήρχε κάποια συμπαράσταση. ”

“Είμαστε σε μια Ελλάδα του φαίνεσθαι” συνεχίζει, “και αυτό φάνηκε από αυτά που είπαν πως “χάθηκαν τόσες ψυχές αλλά δεν πήγαν χαμένες” όταν το άκουσα αυτό εκείνη την ώρα, με τα πράγματα που είδα και τα ουρλιαχτά που άκουσα, αν αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα μπροστά μου εκείνη την ώρα, δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση μου. Θα φτιαχτούν καινούριο γραμμή, τι λες ρε άνθρωπε; Πεθαίνουν 57 άτομα, κυρίως νέοι, και εσένα σε νοιάζει ότι θα φτιάξεις γραμμή; Είμαστε σοβαροί με τέτοιους ανθρώπους; Να λένε τέτοια πράγματα σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους; Εγώ τη μάνα μου θα την αγκαλιάσω, οι άλλες μανάδες;”

Άγγελος Τσιαμούρας: Όλα όσα είπε “στο πρωινό”

Ο Άγγελος Τσιαμούρας ακούγοντας τις δηλώσεις του Άρη Πορτοσάλτε περί «θυσιών» δεν άντεξε, κι έγινε και ο ίδιος «καταπέλτης» έναντι του.

Δείτε σχετικό βίντεο εδώ:

Η απάντηση του διασωθέντα Άγγελου στον Πορτοσάλτε

«Είμαστε σε μια Ελλάδα του φαίνεσθαι και αυτό φάνηκε από αυτό που είπε ο άνθρωπος (Άρης Πορτοσάλτε) χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές αλλά δεν πήγαν χαμένες.

Εγώ εκείνη την ώρα που το άκουσα αυτό και τα ουρλιαχτά που άκουσα, αν αυτόν τον άνθρωπο τον έβλεπα εκείνη την ώρα, ή αν τον δω, δεν ξέρω ποια θα είναι η αντίδρασή μου.

Πεθαίνουν 57 άτομα κυρίως νέοι και εσένα σε νοιάζει ότι θα φτιάξεις γραμμή;

Είμαστε σοβαροί με κάτι τέτοιους ανθρώπους; Ο Θεός να τους κάνει ανθρώπους! Μπορούν να λένε τέτοια πράγματα ειδικά σε γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους;

Εγώ τη μάνα μου θα την αγκαλιάσω; Οι άλλες μανάδες πως θα αγκαλιάσουν τα παιδιά τους;».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ

Τα πιο σημαντικά