Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
διάφορα«Δεν έχω πειράξει το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν...

«Δεν έχω πειράξει το πρόσωπό μου»: Η καλλονή του σινεμά, Σοφία Λόρεν μεγαλώνει φυσικά και χωρίς επεμβάσεις

Η Σοφία Λόρεν σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό AARP μίλησε για την πραγματική ηλικία της, αλλά και το πόσο χρονών αισθάνεται.

Σοφία Λόρεν: Η ηλικία είναι ένας αριθμός και δεν θα τον αφήσει να την επηρεάσει

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και η Σοφία Λόρεν δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει αυτόν τον αριθμό να επηρεάσει την ζωτικότητά της, τον τρόπο που επιλέγει να ζει τη ζωή της και το πώς αισθάνεται μέσα της. Αυτό κατέστησε απολύτως ξεκάθαρο η 86χρονη σταρ, με τη λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο που της έχει χαρίσει 5 Χρυσές Σφαίρες.

Η Λόρεν, η οποία υποδύεται μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος στη νέα ταινία του Netflix «The Life Ahead», μοιράστηκε τη σοφία που έχει αποκομίσει μετά από σχεδόν εννέα δεκαετίες ζωής. Μιλώντας στο περιοδικό, σύμφωνα με τη New York Post, η 86χρονη ηθοποιός αναφέρθηκε σε 6 πράγματα που έμαθε μέσα στα χρόνια και συνέβαλαν δραστικά στην ευτυχία της.

Σοφία Λόρεν: Το σημαντικό είναι πόσο ασφαλής και χαρούμενη νιώθω μέσα μου

«Όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, επιδοκιμάζω τον εαυτό μου. Δεν ρωτάω “είσαι τέλεια;” ή “είσαι όμορφη;”. Όχι! Το σημαντικό είναι πόσο ασφαλής και χαρούμενη νιώθω μέσα μου» υπογράμμισε, εξηγώντας τον πρώτο κανόνα για την ευτυχία.

Σοφία Λόρεν: Χαρά στη ζωή της φέρνει η κοντινή σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια της

Η κοντινή σχέση με τα παιδιά και τα εγγόνια της είναι το δεύτερο πράγμα που φέρνει χαρά στη ζωή της ηθοποιού, η οποία πλέον ζει στην Ελβετία. «Οι δυο γιοι μου έχουν δύο παιδιά και μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, στέλνουμε ο ένας στον άλλον φωτογραφίες. Προσπαθώ να ζω αυτές τις όμορφες στιγμές μέσα στην πανδημία, ενώ περιμένουμε όλοι ένα καλύτερο αύριο».

Το τρίτο και το τέταρτο «συστατικό» της ευτυχίας της σταρ είναι δύο πρακτικές που εφαρμόζει εδώ και χρόνια: Την προσπάθειά της να γεύεται τις μικρές χαρές της ζωής και την συνειδητή απομάκρυνση του αρνητισμού από τη ζωή της.

Σοφία Λόρεν: Πήρε την απόφαση να γεράσει φυσικά και να μην αλλάξει τον εαυτό της

Ως πέμπτο παράγοντα που συνέβαλε στην ευτυχία της, η Λόρεν ανέφερε την απόφασή της να γεράσει φυσικά. «Γιατί να αλλάξεις το σώμα σου και να γίνεις κάποια άλλη, εάν είσαι μια χαρά μέσα σου; Ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο. Ποτέ. Μου αρέσει αυτό που έχω. Μου αρέσει ο εαυτός μου!».

 

Ολοκληρώνοντας τις συμβουλές τις για μια ευτυχισμένη ζωή, η Λόρεν – που έχασε το 2007 τον σύζυγό της Κάρλο Πόντι μετά από 4 δεκαετίες κοινής ζωής – επισήμανε ότι ένας βασικός κανόνας στη ζωή της είναι να συμφιλιώνεται με τα πράγματα που δεν μπορεί να αλλάξει.

«Ήμουν πολύ στενοχωρημένη όταν έχασα τον άνδρα μου. Δεν ξεπερνάς ποτέ αυτό το συναίσθημα. Ποτέ. Κάθε φορά που το σκέφτεσαι, ένα ισχυρό αίσθημα μοναξιάς επιστρέφει. Όμως αυτή είναι η ζωή», καταλήγει η 86χρονη.

Τα πιο σημαντικά